Učinak reprezentativaca Bosne i Hercegovine

Lulić i Sušić pogađali, Fejzić izgubio mjesto u timu

Klubovi svih fudbalera sa spiska selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safeta Sušića, za utakmice sa Velsom i Belgijom u vikendu iza nas odigrali su svoje utakmice. 

Engleska, Premiership, osmo kolo: 

Asmir Begović i njegov Stoke upisali su trijumf protiv Swanseaja rezultatom 2:1. Golman našeg nacionalnog tima bio je jedan od najboljih fudbalera domaće ekipe, a pogodak je primio sa bijele tačke. 

Everton našeg Muhameda Bešića slavio je na Goodisonu protiv Aston Ville rezultatom 3:0. Reprezentativac Bosne i Hercegovine susret je odgledao sa klupe za rezervne igrače. 

Građani su bili ubjedljivi protiv Tottenhama u susretu u kojem je sudija Jonathan Moss četiri puta pokazao na bijelu tačku. Susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 4:1, a kapiten našeg nacionalnog tima utakmicu je odgledao sa klupe za rezervne igrače. 

Njemačka, Bundesliga, osmo kolo: 

Freiburg Mensura Mujdže poražen je na domaćem terenu od Wolfsburga rezultatom 2:1. Desni bočni našeg nacionalnog tima igrao je od prve minute, a zamijenjen je u 67. minuti susreta. 

U duelu dva reprezentativca Bosne i Hercegovine, Stuttgart Vedada Ibiševića remizirao je sa Bayer Leverkusenom, Emira Spahića. Gosti su nakon prvih 45 minuta vodili 3:0, a onda su se Švabe vratile, pa je susret završen rezultatom 3:3. 

Vedad Ibišević odigrao je svih 90 minuta, ali opet nije pronašao put do gola. Emir Spahić se oporavio od povrede, odradio suspenziju zbog crvenog kartona i na terenu je proveo svih 90 minuta. Izet Hajrović sa klupe je gledao katastrofu svog Werdera protiv minhenskog Bayerna. Bavarci su slavili rezultatom 6:0. 

Ermin Bičakčić odgledao je sa klupe remi HSV-a i njegovog Hoffenheima, baš kao i Jasmin Fejzić kojeg nije bilo na golu Aalena u duelu sa Karlsruheom koji je završen bez golova. Sejad Salihović i dalje je van terena zbog povrede. 

Italija, Serija A, sedmo kolo: 

Roma je na svom terenu rutinski savladala Chievo rezultatom 3:0, a sve je bilo riješeno nakon prvih 30 minuta susreta. Domaćin je poveo u četvrtoj minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Miralema Pjanića bio Mattia Destro. 

Treći vezan trijumf upisali su fudbaleri Lazija na teškom gostovanju u Firenci. Nebesko-plavi su slavili rezultatom 2:0, a drugi pogodak u samoj završnici susreta za ekipu iz prijestolnice Italije postigao je Senad Lulić u 92. minuti susreta. 

Ostale lige:

Deportivo je na svom terenu nanio prvi poraz Šišmišima iz Valencije, rezultatom 3:0, a odličan nastup upisao je veznjak našeg nacionalnog tima, Haris Medunjanin. Prvi gol došao je nakon odlično izvedenog kornera našeg reprezentativca. Prethodno je Medunjanin pogodio prečku iz slobodnog udarca. 

Metz i Rennes odigrali su susret bez golova, a utakmicu je sa klupe odgledao Sanjin Prcić. Duel Dukle iz Praga i Pribrama prekinut je kod rezultata 2:1 za domaću ekipu. Ognjen Vranješ susret je odgledao sa klupe za rezervne igrače. 

Toni Šunjić odigrao je svih 90 minuta u katastrofi Kubana protiv CSKA Moskve. Armejci su u prijestolnici Rusije slavili rezultatom 6:0. Anel Hadžić je odigrao svih 90 minuta u remiju bez golova Neustadta i Sturma iz Graza. 

Hajduk je bez petorice prvotimaca golom Sušića, koji je bio najbolji pojedinac utakmice u Koprivnici minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv Slaven Belupa. U timu zbog povrede nije bilo desnog bočnog našeg nacionalnog tima, Avdije Vršajevića.

Ratko Dujković je bio odličan na golu Zrinjskog protiv Sarajeva i u drugom poluvremenu spasio je svoju ekipu poraza na domaćem terenu. Svih 90 minuta za ekipu sa Koševa odigrao je i Gojko Cimirot, a derbi Pod Bijelim brijegom završen je rezultatom 1:1. 

Goran Zakarić odigrao je 76 minuta i tako upisao uspješan povratak na teren nakon povrede. Njegov Široki Brijeg razbio je Čelik na Pecari rezultatom 7:2. Edin Višća odigrao je svih 90 minuta u remiju bez golova, Konyaspora i Istanbula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.