Otac Kyliana Mbappea dao izjavu i rastužio Francuze: "Reprezentacija? Ne znam..."

Govorio o Olimpijskim igrama

Otac Kyliana Mbappea dao izjavu i rastužio Francuze: "Reprezentacija? Ne znam..."

Eldar Ganibegović

Dosta se priča o Kylianu Mbappeo kada je riječ o napuštanju PSG-a i prelasku u Real Madrid. No, sada se vodi polemika i kada je u pitanju reprezentacija Francuske i navijači ove selekcije uskoro bi mogli primiti tužnu vijest.

Ove godine se održava Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Jasno je da će jedan od najvećih favorita, na čelu s Kylianom Mbappeom, biti reprezentacija Francuske.

No, EURO u Njemačkoj nije jedini sportski spektakl koji će se ovog ljeta održavati. Kao što je poznato, u Parizu će biti održane ljetne Olimpijske igre.

Jasno, na fudbalskom turniru će se naći i reprezentacija domaćina. Veliko je pitanje da li će igrati Kylian Mbappe, no jasno je i da je to jako teško očekivati.

Sada je o tome govorio njegov otac. Wilfrid Mbappe dao je izjavu i sudeći po njoj, jako je teško očekivati da Kylian Mbappe nastupi i na Olimpijskim igrama.

"Ono što se mora istaći je činjenica da su Olimpijske igre u Francuskoj i to ne zato što će tamo biti Wembanyama ili Kylian Mbappe, već zato što će svi gledati Francusku", rekao je otac zvijezde PSG-a.

Oglasi

"Najvažnije je da Olimpijske igre budu uspješne, veliko slavlje. Hoće li Kylian biti tamo ili ne, ne znam šta će se dogoditi, jer nismo mi jedini donosioci odluka", dodao je. 

Budimo realni, jako je teško da Kylian Mbappe igra i na OI. Čovjek je to koji je s PSG-om u završnici Lige prvaka (u polufinalu igraju dvomeč protiv BVB-a), a odmah nakon naporne sezone slijedi EURO.

Poznato je koliko je bitan za PSG i koliko igra, te je i njemu potreban odmor pred narednu sezonu u kojoj će po svemu sudeći igrati za Real Madrid nakon što po isteku ugovora napusti PSG na kraju sezone.

Prije nekoliko dana osvojio je novu titulu prvaka Francuske s PSG-om, a imat će još jednu priliku da osvoji Ligu prvaka i moguće je da u finalu, ako se tamo plasiraju, igra upravo protiv Real Madrida koji večeras protiv Bayerna igra prvi polufinalni meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije