Veliki talenat se gubi sa fudbalske mape: U najboljim godinama odlazi u Saudijsku Arabiju?
FOTO: EPA

Tekuću sezonu proveo na posudbi

Veliki talenat se gubi sa fudbalske mape: U najboljim godinama odlazi u Saudijsku Arabiju?

Haris Zilić

Po svemu sudeći i ovo ljeto će Premier liga Saudijske Arabije biti u centru pažnje zbog eventualnih transfera, a čini se da će još poznatih imena put Saudijske Arabije.

Prema posljednjim informacijama koje kruže u inostranim medijima put Saudijske Arabije bi mogao 22-godišnji Ansu Fati.

Pomenuti fudbaler je ovu sezonu proveo na posudbi u Brughtonu nakon što se nije nametnuo u redovima Barcelona kod trenera Xavija.

Fati je u tekućoj sezoni odigrao ukupno 28 utakmica za Brighton u svim takmičenjima, postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Čini se da ni naredne sezone nije u ozbiljnim planovima Barcelone, a interes je pokazalo nekoliko klubova iz Saudijske Arabije.

U pitanju su vrlo dobre ponude kako za fudbalera, tako i Barcelonu pa će sigurno biti zanimljivo ovo ljeto.

Oglasi

Postavlja se pitanje koliko je pametan potez Fatiju da u 21. godini ide put Saudijske Arabije?

Bilo je interesa i klubova iz Španije, Njemačke, ali najbliži je odlasku u daleku zemlju.

Dosta fudbaler koji su ranije otišli u Saudijsku Arabiju je brlo brzo shvatilo da je to greška, a posljednji među njima je bio Jordan Henderson koji se vratio u Evropu u redove Ajaxa.

Fati ima vrijednost od 30 miliona eura, a klubovima iz Saudijske Arabije je to najmanji problem, poznato je da su finansijski daleko ispred većine klubova.

Oglasi

Pored Fatija, ponovo je postala aktuelna priča o odlasku Mohameda Slaha u Al-Ittihad, tako da će Saudijci sigurno i ovaj transfer rok imati svoje minute.

Kako će sve završiti ostaje nema da vidimo koncem augusta ove godine kada završava ljetni transfer rok.

Na kraju dodajmo da je Ansu Fati skupio i deset nastupa za reprezentaciju Španije te postigao dva gola.

Odlaskom u Saudijsku Arabiju doveo bi vjerovatno sebi u problem i status oko reprezentacije Španije jer je poznato da su češće na radaru reprezentacije fudbaleri koji igraju u evropskim ligama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije