Nedavno je na sebe privukao pažnju izjavom o ramazanskom postu, uskoro oblači dres BiH?
Foto: Emir Karić (lijevo) trenutno nastupa za njemački Darmstadt 98

Navodno je Emir Spahić već na zadatku

Nedavno je na sebe privukao pažnju izjavom o ramazanskom postu, uskoro oblači dres BiH?

Admin Čaušević

Hoće li reprezentacija BiH uskoro dobiti osvježenje na poziciji lijevog beka? Navodno je novi direktor nacionalnog tima Emir Spahića i ozbiljnu opciju je pronašao u Njemačkoj. Riječ je o defanzivcu rođenom u Austriji, Emiru Kariću.

Nova era reprezentacije BiH počinje sa Sergejem Barbarezom kao selektorom. Ranijih godina su napravljene smjene generacija na pojedinim pozicijama, a očekuje se da se taj trend nastavi i u narednom periodu.

Ako već BiH ne može izroditi dovoljno kvalitetnog fudbalera, onda može bh. dijaspora. Recept je to koji funkcioniše već dugi niz godina i tako će prema svemu sudeći biti ubuduće.

Prema dosadašnjim najavama naredni kojeg je "iznjedrila" dijaspora je Emir Karić, 26-godišnji lijevi bek rođen u Austriji koji trenutno nastup za njemački Darmstadt 98.

Navodno su ostvareni prvi kontakti između Karića i Spahića te neće biti iznenađenje da ovaj defanzivca u bliskoj budućnosti zaigra za BiH. Prije toga će naravno morati promijeniti sportsko državljanstvo.

Radi se o zahvalnom lijevom beku na kojeg bi se moglo računati kao ozbiljnu konkurenciju Seadu Kolašnicu pošto dosadašnje rezerve nisu baš znale odgovoriti zadatku.

Oglasi

Za Karića je poznat da prakticira vjeru islam zbog čega je na neki način i privukao pažnju njemačke javnosti izjavama o postu tokom ramazana za vrijeme utakmica.

"Ove godine postim, ali to radim samo pet dana sedmično. Na sam dan utakmice i prije utakmice ne postim zbog svog nastupa. Nije tako loše ovo godine zbog umjerenih temperatura koje su podnošljive", rekao je 26-godišnjak prošlog mjeseca.

Inače, Karić je prošao sve omladinske selekcije Austrije, a prošle godine kada je izborio plasman u Bundesligu postavljeno mu je pitanje o A timu Austrijanaca.

"Mislim da je reprezentacija veliki san svakog fudbalera. Da budem iskren, nisam još ni zabrinut time. Upravo sam izborio promociju iz druge lige. Moj cilj je jednostavno zadržati tim u eliti, a sebi lično skupiti što više minuta.

"Ali za reprezentaciju se uopće ne brinem. Ako se to desi, to će doći prirodno s mojim dostignućima. Na drugo ne mogu utjecati. Naravno da bi to bio san, ali moram još puno učiniti da san ostvarim", govorio je Karić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I dok Austrijancima nije bio u prvom planu, tako očigledno nisu razmišljali u bh. Savezu. Preostaje da se vidi da li će Spahić u konačnici uspjeti i nagovoriti Karića.

Podsjećanja radi, za BiH trenutno već igraju dvojica "austrijanaca". To su Jusuf Gazibegović i Amar Dedić kojeg većina vidi kao budućeg kapitena reprezentacije.

Top Komentari

Drakula
Kod nas svi mogu u repki igrat
2 0
Prazina
Znači da bi bio na radaru reprezentacije, moraš da budeš vjernik. I to zna se koje vjere. To je recept ili antirecept??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije