Trener Mostar SG Staklorad

Fazlinović: Naša pobjeda je zaslužena

Samir Mlaćo

Mostar SG Staklorad sinoć je u dvorani USRC Midhat Hujdur – Hujka ostvario prvi trijumf u sklopu preliminarne faze UEFA futsal kupa, nad turskim predstavnikom Arnavutkoy Beledyesporom rezultatom 7:3.

 Trener Mirsad Fazlinović zadovoljan je večerašnjim izdanjem našeg tima.

"Pobjeda je potpuno zaslužena. U ovom trenutku smo kvalitetniji od turskog prvaka, što se vidjelo od početka večerašnje utakmice. Možda smo malo pod dojmom ambijenta u kojem se igralo, u prvom poluvremenu olako primili dva gola u jednoj minuti, da bismo kasnije pokazali karakter i brzo rezultat okrenuli u našu korist. U drugom poluvremenu smo dominirali i do kraja postigli sedam pogodaka, izjavio je Fazlinović nakon utakmice.

U narednom kolu već danas bh. prvak igra meč protiv estonskog Narva Uniteda.

"Pred nama je još jedna zahtijevna utakmica. Uvjerili smo se da su Estonci koje su uoči turnira proglašavali autsajderom, kvalitetni u što se večeras uvjerio Flamurtari. Njih su iznenadili, i to je upozorenje za naše igrače da nakon večerašnje pobjede ne smije biti opuštanja. Maksimalnim zalaganjem svih možemo ostvariti cilj i na sutrašnjoj utakmici, a to je novi trijumf", dodao je Fazlinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.