Kamere snimile dirljivu scenu

Više od fudbala! Van Dijk otkrio zašto je tješio suca koji se rasplakao nakon utakmice

Po završetku utakmice Njemačke i Holandije (2:2), na centru stadiona u Gelsenkirchenu je viđena jedna neobična scena.

Glavni sudac utakmice Ovidiu Hategan je odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka počeo da plače, a prvi mu je kao kapiten ekipe prišao Virgil van Dijk koji ga je utješio.

U tim trenucima niko osim njih dvojice nije znao o čemu se radi i zašto 38-godišnji Rumun plače, ali je Van Dijk u izjavi otkrio šta se tačno zbivalo.

"Prišao sam Hateganu da ga pozdravim i pitao ga kako je. Odgovorio mi je da se osjeća loše jer mu je mama nedavno umrla. Odmah zatim se slomio i počeo plakati, a ja sam ga zagrlio i rekao mu da je dobro sudio meč. Znam da nisam napravio puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao", rekao je Van Dijk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.