WWIN i ove godine uz  Međunarodni FIBA Lite quest turnir Pale 2024.

WWIN i ove godine uz Međunarodni FIBA Lite quest turnir Pale 2024.

Sponzorski tekst
Teme:

Međunarodni FIBA 3x3 Lite quest turnir u uličnom basketu 2024.(jedini takav ove godine u BiH) počeo je na terenu Studentskog centra Pale u konkurencijama seniora, juniora, kadeta i pionira i trajaće do nedjelje, 30. juna.

Turnir je već devetu godinu zaredom zadržao status međunarodnog, a ovogodišnji je 21. u istoriji, stoga sve ljubitelje basketa i posjetioce turnira očekuje istinski spektakl.

Nagrade za pobjednike u seniorskoj konkurenciji:

  1. 5.000,00 KM + slot za FIBA 3x3 Challenger 2024. na španskom ostrvu Lanzarote, koje pripada arhipelagu Kanarskih ostrva u Španiji + nagrade sponzora;
  2. 1000,00 KM + nagrade sponzora;
  3. 300,00 KM + nagrade sponzora;
  4. 200,00 KM + nagrade sponzora.

Sve ekipe iz inostranstva i udaljenih dijelova Republike Srpske i BiH imaju besplatan smještaj sa dva noćenja. Osim klasičnog basketa tri na tri, biće organizovani humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, takmičenje u 3x3 vještinama, revijalni meč, a biće priređene i nagrade za publiku.

Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da je ovogodišnji turnir u omladinskim kategorijama prerastao u međunarodni, što govori o tome da ne moramo brinuti o budućnosti.
Prethodnih godina na turniru su učestvovale ekipe iz cijele Evrope, kao i jedan tim sa kineskim sponzorom. Takođe, učestvovala su brojna poznata imena iz svijeta 3x3 sporta, između ostalih i zvanično najbolji basketaš svijeta Strahinja Stojačić.

Organizator turnira je Udruženje građana pod nazivom ''3x3 Više od igre'' iz Pala, a čine ga ljudi koje povezuje zajednička ljubav prema košarci i basketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.