Čim je otkriven podmukli plan Dragana Stojkovića, na stolu se "pojavilo" 10 miliona eura

Novi dan donosi nove zanimljivosti o Piksiju

Čim je otkriven podmukli plan Dragana Stojkovića, na stolu se "pojavilo" 10 miliona eura

Admin Čaušević

Dragan Stojković je već danima udarana tema u Srbiji. Sve zbog užasnog izdanja na Euru, ali i načina na koji je se odnosio prema igračima pa je izgubio podršku od svlačionice. Istovremeno je izgubio i podršku od vodećih struktura...

Izgleda da je Stojković plan, za sebe lično odličan, a za FS Srbije poguban. Sve se dešavalo nekoliko sedmica uoči Evropskog prvenstva. Tada je situacija koliko-toliko bila idilična.

Naime, Stojković se uspio izboriti u novom ugovoru za klauzulu koja iznosi čak miliona eura u slučaju da dobije otkaz. Dakle, svoju funkciju definitivno neće napustiti praznih ruku.

FS Srbije je od učešća na Euru i dva remija u grupnoj fazi inkasirao 10.25 milliona eura. Piksi je bio upoznat sa ciframa i zbog toga se na vrijeme odlučio osigurati kada je dogovoren novi ugovor.

Još od povratka iz Njemačke piše se o otkazu kojeg će dobiti Stojković, ali za sada je sve stalo na glasinama pošto konkretnih poteza nema na vidiku.

Možda je jedan od razloga i taj "podmukli" Stojkovićev plan da u ugovor ugradi klauzulu od milion eura što uopšte nije mala svota za isplatiti zbog čega su u FS Srbije na neki način u problemu.

Oglasi

I dok se detaljisalo o Piksijevoj klauzuli da li postoji ili ne, još uvijek aktuelni selektor Orlova je dobio ponudu koja se ne odbija, barem iz njegove perspektive.

Naime, beogradski Sportal je objavio vijest da Stojković na stolu ima ponudu koja je teška 10 miliona eura. I to je u pitanju reprezentacija, a ne klub.

Dalje se navodi kako se ime zainteresovane reprezentacije za Stojkovićeve usluge čuva u strogoj tajnosti, ali ako se uzme u obzir cifra jasno je da se radi o nekom od azijskih Saveza.

Običnu su Savez sa arapskog poluotoka ti koji su spremni izdvojiti ogromne novce za trenera, međutim tek će se u narednim danima saznati o kome se zapravo radi.

Iako nije imao igru Stojković je imao rezultate sa Srbijom. Odveo je Orlove na dva uzastopna velika takmičenja te izborio promociju u Ligu A Lige nacija.

Oglasi

Na Euru se očekivao iskorak i prolazak grupne faze, ali se desio brodolom te mu se sada sprema otkaz koji će za FS Srbije biti jako skup.

Ništa od Joachima Loewa 

Odmah nakon što je krenula priča o smjeni Stojkovića pojavila se informacija kako bi novi selektor Orlova mogao postati Joachim Loew.

Međutim, od angažovanja bivšeg prvaka svijeta sa reprezetnacijom Njemačke iz 2014. godine neće biti ništa. Tako piše ugledni Bild.

Na pisanje srbijanskih medija da je kontaktiran Loew, menadžer iskusnog trenera je kazao kako mu niko nije pristupio te da od posla nema ništa.

Tako će se FS Srbije morati okrenuti drugim opcijama, ali prije toga i riješiti ugovora sa Stojkovićem.

Top Komentari

vedin
Jel ovo Kurir.rs?!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi