Rukavica u lice i javni šamar Piksiju od Radeta Bogdanovića: "Dođi, zbog naše demokratske Srbije"
Izazov selektoru Srbije putem RTS-a

Javni poziv za dolazak u emisiju

Rukavica u lice i javni šamar Piksiju od Radeta Bogdanovića: "Dođi, zbog naše demokratske Srbije"

Midhat Šljivak

Rade Bogdanović poznat je kao žestok kritičar selektora Srbije Dragana Stojkovića, a i večeras je u programu RTS-a imao izuzetno zanimljiv nastup u kojem je prozvao Piksija.

TV analitičar i bivša fudbalska zvijezda Rade Bogdanović rado bi se suočio oči u oči sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem.

Bogdanović već mjesecima unazad žestoko kritikuje igru reprezentacije Srbije pod vodstvom Piksija. Ovaj mu nije ostao dužan i u jednom slučaju je poručio kako ni ne zna ko je Rade Bogdanović.

Nakon večerašnje utakmice osmine finala između Njemačke i Danske Bogdanović je govorio o otkazu selektoru Danske, a zatim je pozvao Piksija da dođe na RTS kako bi se suočili

"Danci će se sa svojim selektorom pozdraviti u ponedjeljak. On će sam podnijeti ostavku jer četiri godine nama pobjedu na prvenstvu. To ozbiljni savezi ne trpe, oni to sijeku odmah", rekao je Bogdanović i zatim je pozvao Dragana Stojkovića da dođe u studio da pričaju o fudbalu.

"Nema šta nismo izanalizirali. Pričamo dosta o fudbalu i ja bih najiskrenije volio ako može RTS da dogovore dolazak selektora u studio".

Oglasi

"Želio bih ovdje da pričamo u korektnom, ljudskom, demokratskom tonu, kao što je to naša zemlja, kao što je to naša zemlja, kao naši ljudi".

"Sjajan primjer je selektor Hrvatske Dalić. On je došao u studio i sat i po vremena pričao o svim temama. Ja bih volio kad bi nam urednik omogućio da dođe Piksi."

"Ništa ne bi bilo ljepše. A i da ga upoznam. Ja ga nikad nisam upoznao", ironično je rekao Bogdanović na riječi Piksija od prije nekoliko mjeseci da uopšte ne poznaje Bogdanovića.

Teško da će se Bogdanoviću želja ostvariti. Piksi je vjerovatno odbrojao svoje dane kao selektor Srbije jer srpski mediji navode kako će Fudbalski savez uskoro donijeti odluku da ga smijeni.

Oglasi

Ne bi tu bilo ništa čudno da s 59-godišnjim stručnjakom nisu produžili saradnju samo nekoliko sedmica prije početka Evropskog prvenstva.

To jasno znači da će Stojković otići s debelom odštetom. Njegov godišnji ugovor je iznosio milion i po eura (po starom dogovoru) i pitanje je samo koliko je novca uzeo po novom.

Upravo je ogromna cifra koju zarađuje selektor Srbije bila česta tema kritika Radeta Bogdanovića koji je ciljao da se izdvaja previše novca za jako lošu igru koju Stojković donosi sa svojim izabranicima.

Često ga je označavao kao bezidejnog čovjeka koji ne zna šta radi, padale su teške riječi i vidjet ćemo hoće li Piksi imati petlju da se pojavi oči u oči na RTS-u.

Top Komentari

user1676286668
Demokratska Srbija dugo nista gluplje nisam procitao
1 0
SactownCali
Miroljub Sljivo, ponovo o Srbij I Piksiju I izdajici Bogdanovicu.... ovo sto radite polako I propadate... to je znak da gubite puno na pregledima pa elite srbe iz Srbije da predobijete...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi