Danas dobijamo dva para četvrtfinala: Šta nam sprema EURO 2024?

Zanimljive utakmice

Danas dobijamo dva para četvrtfinala: Šta nam sprema EURO 2024?

Eldar Ganibegović

Danas se igraju treća i četvrta utakmica osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu, a dobiti ćemo ujedno prva dva para četvrtfinala ovog takmičenja.

Jučer su igrane prve dvije utakmice osmine finala Evrospkog prvenstva u fudbalu i dobili smo prva dva četvrtfinalista.

S 2:0 je Švicarska slavila protiv Italije, dok je istim rezultatom Njemačka bila bolja od Danske i ove dvije selekcije su izborile plasman u četvrtfinale.

Upravo će danas Njemačka i Švicarska dobiti protivnike u četvrtfinalu, s obzirom na to da se danas igraju mečevi koji se krste sa Švicarskom i Njemačkom.

Njemačka će 5. jula u Stuttgartu igrati utakmicu protiv boljeg iz duela Španije i Gruzije.

Ove dvije selekcije se sastaju večeras u Kolnu od 21:00 sati i biti će pravo čudo ako Španija ne prođe dalje.

Oglasi

Gruzija je u grupi skinula skallp Portugalu, no realno stanje stvari na terenu govori da je Španija večeras veliki favorit.

Što se tiče druge utakmice u tzv. donjem dijelu žrijeba, utakmicu u Gelsenkirchenu igrati će Engleska i Slovačka.

Jasno je da je na papiru Engleska favorit, no itekako Slovačka ima šta da pokaže što smo vidjeli na utakmici protiv Belgije kada je ovaj tim slavio s 1:0.

Preostala četiri para osmine finala EURO 2024 su:

Portugal - Slovenija
Francuska - Belgija
Rumunija - Nizozemska
Austrija - Turska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi