Švicarci se okuražili poslije izbacivanja Italije: "Da Donnarumma nije ono odbranio..."

Mogli su uvjerljivije da slave

Švicarci se okuražili poslije izbacivanja Italije: "Da Donnarumma nije ono odbranio..."

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Švicarske jučer je slavila protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva, a sada stižu zanimljive reakcije iz ove zemlje gdje su se očito okuražili nakon izbacivanja aktuelnog prvaka Evrope.

Jučer su odigrane prve dvije utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a u prvoj od njih vidjeli smo poraz aktuelnog prvaka Evrope, Italije.

Azzuri su u Berlinu igrali utakmicu protiv Švicarske koja je bila mnogo bolja i slavila rezultatom 2:0, te se plasirala u četvrtfinale takmičenja.

Igrala se 37. minuta kada je Švicarska povela, a strijelac je bio Remo Freuler. Dodao mu je Vargas loptu, on je imao dosta vremena da se namjesti, šutirao je u dobro postavljenog Donnarummu koji nije baš najbolje reagovao i to je bilo 1:0.

Nakon asistencije Ruben Vargas postiže i gol. Na samom otvaranju drugog dijela Arbischer mu je dodao loptu, a ovaj pogađa za 2:0.

Gledajući reakcije švicarskih medija, svjesni su u ovoj zemlji da, osim što su napravili podvig, su mogli slaviti i uvjerljiviju pobjedu protiv prvaka Evrope.

Oglasi

"Zahvaljujući više nego zasluženoj pobjedi protiv Italije od 2:0, Švicarska je stigla do četvrtfinala Evropskog prvenstva, kao i prije tri godine.

Time je ostvareno četvrtfinale Evropskog prvenstva, a Švicarska je eliminisala prvaka! Švicarci su oduševili svoje navijače na Olimpijskom stadionu i savladali Italiju.

Pobjeda je tako zaslužena i prva protiv naših komšija s juga u 31 godini. Remo Freuler je postigao pogodak u 37., a Ruben Vargas u 46. minuti.

A da Gianluigi Donnarumma nije napravio izvanrednu intervenciju protiv napadača Breela Embola (24) i da lopta koju je poslao Fabian Rieder (45+1) nije pogodila stativu, naša pobjeda bi bila još veća.

Ofanzivna i samouvjerena ekipa Murata Yakina dominirala je protiv Azurra, a na kraju se vrlo smireno branila", napominju iz Blicka.

Oglasi

"Yakin je znao i prije meča da će Švicarci prevariti Italijane", napisao je sport.ch.

"Četvrtfinale, stižemo! Demontirali smo evropskog prvaka, Italiju. Pobjeda za švicarske knjige historije", navodi 20 Minuten.

"Švicarski fudbaleri blistaju protiv Italije - tenk Remo Freuler je simbol ovog tima", napominje Neue Zurcher Zeitung.

Dobiti ćemo tako novog prvaka Evrope, s obzirom na to da je Italija branila trofej osvojen 2021. godine.

Tako je Švicarska prva reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale, a 6. jula će igrati u Dusseldorfu protiv boljeg iz duela Engleske i Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi