Dok u Splitu tlo podrhtava za Hajduk stiže loša vijest - Edin Džeko na stolu ima ogromnu ponudu
Edin Džeko je pred velikom odlukom (Foto: EPA)

Još bez odluke, ali

Dok u Splitu tlo podrhtava za Hajduk stiže loša vijest - Edin Džeko na stolu ima ogromnu ponudu

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (38) još uvijek ne zna hoće li nositi dres Fenerbahčea u novoj sezoni. Ugovor mu traje do ljeta naredne godine, a iskusni fudbaler na stolu ima ponude splitskog Hajduka i neimenovanog tima iz Saudijske Arabije.

Neočekivano je ime Edina Džeke ponovo tema u ljetnom transfer roku. Ovog puta moguć je potpuno neočekivani potpis legende bh. fudbala i odlazak samo nakon godinu dana u Istanbulu.

Hajduk se spominje kao potencijalna destinacija za 38-godišnjeg Džeku. Navodno je Edin izrazio spremnost doći u Split, ali loša vijest za navijače tima s Poljuda je ponuda koju Džeko ima iz Saudijske Arabije.

Neimenovani tim iz ove zemlje koja raspolaže nevjerovatnim ciframa želi Džeku u svojim redovima, a to je potvrdio i novinar koji prati Fener Yagiz Sabuncuoglu.

"Budućnost i trenutna situacija s Edinom Džekom u Fenerbahčeu je veoma nejasna. Nikakva odluka još nije donesena. Dobio je dvije ponude - iz Saudijske Arabije i Hrvatske", navodi Yagiz Sabuncuoglu.

Dakle, sudbina bh. napadača još uvijek nije poznata. Ponuda ima, no zasada apsolutno ništa nije riješeno.

Oglasi

Sigurno je da u Splitu željno iščekuju odluku 38-godišnjeg bh. napadača. Njegov dolazak definitivno bi zapalio Split i izazvao bi pravi zemljotres.

Hajduk silno želi titulu prvaka. Već dvije decenije gledaju u leđa Dinamu i žele to konačno promijeniti.

Kao trener angažovan je legendarni Italijan Gennaro Gattuso, očekuju se i prva velika pojačanja u narednom periodu, a vraća se i Ivan Perišić.

Mjesto sportskog direktora preuzeo je Nikola Kalinić. Svojim vezama pokušava napravi tim koji će napasti Dinamo i vidjet ćemo hoće li konačno uspjeti doći do naslova prvaka u narednoj sezoni.

Oglasi

Možemo samo zamisliti kakvo bi slavlje nastalo u Splitu i Dalmaciji kada bi Hajduk uzeo trofej.

Edin Džeko iza sebe ima fenomenalnu sezonu

Iako Edin Džeko iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu u kojoj je s 38 godina imao glavnu ulogu u Fenerbahčeu.

Bh. napadač je nastupio u 46 utakmica za Fener i ima učinak od 25 pogodaka i 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dolazak u Hajduk definitivno bi donio dosta splitskom timu. Džeko je jedan od najboljih napadača Evrope u proteklih 15-ak godina i dosta je timova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Džeko je pred velikom odlukom. Split, Istanbul i Saudijska Arabija su opcije koje ima i vidjet ćemo šta će biti konačna odluka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676102016
Idi u Želju odigraj jednu sezonu j**o te otac iz Brijesca
0 2
user1676102016
Idi u Želju odigraj jednu sezonu j**o te otac iz Brijesca
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi