Kad čuju koga FS hoće za selektora, mnogi u Srbiji će poručiti: "Neka Piksi ostane"

Planira se eksperiment

Kad čuju koga FS hoće za selektora, mnogi u Srbiji će poručiti: "Neka Piksi ostane"

Admin Čaušević

Iako još uvijek nije zvanično FS Srbije je u potrazi za novim selektorom. Pojedini mediji se pozivaju na novi eksperiment koji se u prošlosti pokazao kao potpuni promašaj. Prije toga će naravno biti potrebno smijeniti Dragana Stojkovića.

Srbija je u Njemačku otišla sa velikim očekivanjima, ali se vratila pognute glave. I ovaj put nije moglo bez skandala, potvrđuje to i misterizona izjava Stojkovića po dolasku na aerodrom u Beograd.

"Debakli su kad te netko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augsburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu... To su stvari gdje trebamo gledati gdje gori", poručio je Stojković.

"Niko to nije radio, ja sam ponosan na momke zbog toga", dodao je zatim, ali svejedno je dao povoda javnosti da se smatra kako je u trening kampu atmosfera bila narušena.

Čini se da su i u FS Srbije odlučili značajno promijeniti ploču kako bi se spriječili budući ekscesi koji su na neki način zaštitni znak Srba kada odu na veliko takmičenje.

Stojković je očigledno želio stati na loptu te zataškati cijelu situaciju, ali njegovo spominjanje pijanstva po kafanama te tuče na treningu su samo po sebi tema za razmišljanje.

Oglasi

Upravo iz tog razloga sprema se veliki zaokret u Srbiji, barem ako je vjerovati pisanju Žurnala jer bi Stojkovićev nasljednik trebao postati neko od stranih stručnjaka.

Navodno su u opciji treneri i to iz dvije zemlje. U pitanju su Italija i Njemačka. Talijani vjerovatno zbog taktike, a Nijemci zbog discipline što je prijeko potrebno Orlovima.

Međutim, ako se pogledaju raniji eksperimenti sa stranim stručnjacima na klupi Srbije dosta navijača će sigurno povikati bolje je da popularni Piksi ostane.

Javier Clemente je vodio Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine te je završio treći na tabeli iza Poljske i Portugala. Iz tog perioda se pamti poraz od slabašnog Kazahstana.

Drugi stranac na klupi Orlova je bio Dick Advokat te je on doživio još veći debakl. Na tri utakmice kvalifikacija za Euro 2016 nije upisan niti jedan trijumf.

Oglasi

Stojković je selektor Srbije od 2021. godine i bez obzira na loše rezultate na velikim takmičenjima može se reći da je Orlove podigao na nivo više.

Vezala je Srbija dva uzastopna velika takmičenja, Svjetsko prvenstvo 2022 te Euro 2024, a ujedno izborila i promociju u Ligu A Lige nacija.

Ipak, u Njemačkoj se očekivao iskorak u vidu prolaska u nokaut fazu pogotov što je grupa sa Engleskom, Slovenijom i Danskom bila jako prihvatljiva. Međutim, već prvi meč je donio probleme.

Dušan Tadić je ostavljen na klupi protiv Engleza te je poslije minimalnog poraza javno iskazao nezadovoljstvo kazavši kako je najbolji igrač selekcije te da treba igrati. 

Poslije toga Stojković nastavio miješati sastave, gubio je kontrolu nad svlačionicom, nezadovoljstvo je postalo sve veće. Sve se odrazilo na teren sa osvojena dva boda i eliminaciju.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Da traktor Vojo bude selektor? Pa da ih poslije utakmice sapuna lol
2 1
Evander
Sve ti hebem novinaru raspali, dosadni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi