Holandski selektor je genije: Ceduljica sa formacijom će vam otkriti i zašto!
Svjestan je bio Koeman da nema šta da čeka, rizikovao je i to mu se u potpunosti isplatilo na kraju

Koeman promijenio plan u finišu utakmice

Holandski selektor je genije: Ceduljica sa formacijom će vam otkriti i zašto!

Iako je Virgil van Dijk bio strijelac izjednačujućeg gola protiv Njemačke u sudijskoj nadoknadi, glavni junak velikog holandskog povratka protiv prvaka svijeta iz 2014. godine zapravo je Ronald Koeman.

Holandski selektor je u finišu utakmice odlučio promijeniti formaciju i to u trenucima kada je njegov tim gubio sa 2:0. Jasno je i Koemanu bilo da više nema šta da se čeka, jer je Holandiji hitno trebao remi i jedan bod da završi na prvom mjestu svoje grupe i plasira se na završni turnir Lige nacija.

Tako je bivši menadžer Evertona donio odluku da prebaci stopera Van Dijka u napad i da ga iz posljednjeg čovjeka odbrane pretvori u najisturenijeg napadača.

Van Dijk je ostajao u napadu čak i kada bi Holandija izgubila loptu a Nijemci krenuli u kontru. Nije se vraćao nazad, čekao je i dočekao jednu pravu loptu u prvoj minuti sudijske nadoknade, te pogodio za 2:2 i veliko slavlje Holanđana.

Koemanov genijalni plan otkriva i fotografija ceduljice sa formacijom koja je nastala na sinoćnjoj utakmici, gdje se jasno vidi da je Virgil van Dijk najistureniji ispred ofanzivnih igrača kao što su Memphis Depay, Quincy Promes i ostali.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Holandija se pod vodstvom Ronalda Koemana lagano vraća u samu kremu evropskog fudbala nakon što je propustila čak dva uzastopna velika takmičenja.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Genije zato što je poslao igrača u napad? Nije atomska fizika u pitanju nego fudbal u kojem je normalno poslati igrača u napad kada gubiš.
38 30
Nederland
Ta cedulja je došla od mojih pomoćnika Dwight-a Lodeweges-a i Kees-a van Wonderen-a. Samo je dao Kenny-u Tete-u, jer mi je bio najbliži.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi