Slovenski reprezentativac jedva dočekao da odgovori Srbinu: "S tim imenom možeš biti samo vjeverica"

Jedni idu dalje, drugi kući

Slovenski reprezentativac jedva dočekao da odgovori Srbinu: "S tim imenom možeš biti samo vjeverica"

Edmir Škorić

U Srbiji se teško mire s ranom eliminacijom sa Evropskog prvenstva, pa svoje frustracije pokazuju i na društvenim mrežama, naročito nezadovoljni navijači koji sada u svakom pronalaze krivca.

Srbija je prepuna optimizma doputovala u Njemačku, uvjerena da će proći nokaut fazu, ali je "zapela" u grupi s Engleskom, Slovenijom i Danskom. Dva boda na kraju su bila nedovoljna, a po povratku kući selektora Drgana Stojkovića Piksija i fudbalere su "razapeli" i mediji i navijači.

Za razliku od Srbije, Slovenija je prošla u nokaut fazu. Još prije početka Eura, jedan od navijača iz Srbije je putem društvene mreže X napisao:

"Ako nas pobijedi čovjek koji se zove Timi Max Elšnik, možda ovaj sport nije za nas. S ovim imenom možeš biti samo vjeverica u karikaturi ili pakiranju Cipiripi namaza", napisao je o Elšniku. Pritom je mislio na srpsku verziju poznatije 'viki kreme'.

Oglasi

Nakon toga javio mu se i sam Elšnik. I to na nesvakidašnji način.

Elšnik je svoje ime namontirao na vrećicu poznatih pahuljica i umjesto zeca stavio glavu. Dodao je i simbol ruke koja maše za pozdrav i avione, što je dakako dalo naslutiti da su Srbi već otišli kućama.

"Još jedna mini pobjeda Elšnika, koji je bio jedan od najboljih slovenskih fudbalera na travnjaku", pišu među ostalim srpski mediji.

Slovenci će u osmini finala igrati protiv Portugala, a taj meč na programu je u ponedjeljak od 18 sati.

Imat će izabranici Matjaža Keka puno vremena za odmor, a potom ih čeka možda i najteži mogući rival na Euru. No, mogu itekako da se nadaju, naročito nakon što je Portugalce predvođene Cristianom Ronaldom nedavno sa 2:0 savladala Gruzija.

Pobjednik ovog meča ide na boljeg iz Francuska - Belgija. Prvi meč osmine finala igra se sutra od 18 sati između Švicarske i Italije, a u 21 sat počet će duel Njemačke i Danske.

U nedjelju Englezi protiv Slovaka od 18, a od 21 sat Španija i Gruzija. Zatim slijedi u ponedjeljak od 18 derbi Francuska - Belgija, Slovenci s Portugalom od 21 sat, a prvu rundu nokaut faze kompletirat će u utorak mečevima Rumunija i Nizozemska, odnosno Austrija i Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi