To je jedini način

Goetze spreman prihvatiti veliko smanjenje plate kako bi potpisao za Milan

E. Oštraković

Mario Gotze će na kraju sezone napustiti ekipu Borussije Dortmund, a njegova naredna destinacija biti će Italija.

Milan je pripremio ugovor ovom nogometašu, ali će ukoliko želi da zaigra za Milan morati prihvatiti veliko smanjenje plate.

Goetze je i prošlog ljeta bio povezivan sa prelaskom u Milan, ali je ostao u Dortmundu. Ipak, Borussija ne želi da produži njegov ugovor, te sada ima sjajnu šansu da ode u Italiju.

On je u Borussiji imao platu od osam miliona eura po sezoni, ali to neće biti slučaj u Milanu ukoliko odluči prihvatiti ponudu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, čelnici Milana su mu spremni ponuditi ugovor između tri i četiri miliona eura po sezoni, što bi značilo veliko smanjenje plate.

Ipak, kako javljaju italijanski mediji, Goetze je spreman da prihvati sve uslove kako bi svoju karijeru nastavio u Milanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.