Godišnjica istanbulskog čuda: "Utakmica se igrala u srijedu, a ja sam pio do nedjelje navečer"

Famozno finale Lige prvaka

Godišnjica istanbulskog čuda: "Utakmica se igrala u srijedu, a ja sam pio do nedjelje navečer"

A. Čaušević

Na današnji dan prije 15 godina desilo se "istanbulsko čudo", naziv je to famoznog finala Lige prvaka između Milana i Liverpoola.

Milan je odigrao furizono prvo poluvrijeme. Rossoneri su poslije prvog dijela vodili 3:0 i činilo se da "kruziraju" ka novoj tituli Lige prvaka. Međutim, ne kaže se uzalud da je lopta okrugla.

Redsi sa šest minuta postiižu tri gola. Gerrard, Šmicer i Xabi Alonso su matirali Didu za nevjerovatan povratak. Uslijedili su produžeci pa penali. U penal lutriji sretniji su bili igrači Liverpoola, u junaka se pretvorio Dudek.

Susreta na stadionu Ataturk prisjetio se i Jamire Carragher koji je priznao da je Milan te noći bi bolji tim te da je Liverpool slavio zahvaljujući čudu.

"Ljudi su nam se smijali i govorili su ovo je taj Liverpool. Mnogi od nas nisu ni mislili da ćemo doći do finala. Od početka su nas ismijavali, pogotov nakon 0:3...", kazao je legendarni štoper.

"Milan je odigrao jedno od najboljih finala u historiji, ne računajući tih šest minuta kada se desilo čudo. Nismo imali energije nakon 3:3. Samo smo željeli penale."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kada je postignut posljednji penal osjećaj je bio kao da si ispunio san o kojem sanjaš kao dječak. Utakmica se igrala u srijedu, a ja sam pio do nedjelje navečer", prisjetio se Carragher.

Dvije godine kasnije isti timovi su se ponovo sastali u finalu. Tadašnji okršaj zbio se u Atini. Rossoneri su se osvetili te su upisali trijumf s 2:1.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi