Štela radi i na najvećem nivou: Xavi zaposlio svog brata i nema namjeru da ga se odrekne

Stručni štab Barcelone

Štela radi i na najvećem nivou: Xavi zaposlio svog brata i nema namjeru da ga se odrekne

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez promijenio je odluku i ostat će trener Barcelone i iduće sezone. No, dobio je nekoliko zahtjeva od Barcelona kada je u pitanju stručni štab.

Još prije tri mjeseca trener Barcelone i igračka legenda ovog kluba, Xavi Hernandez, najavio je da će na kraju sezone napustiti klub. Kao razlog naveo je ogroman pritisak koji ima.

No, sada je odlučio da promijeni svoju odluku. I narednu sezonu počet će kao trener Barcelone, ali biti će manjih korekcija kada je u pitanju stručni štab.

Dobio je 44-godišnji trener određene zahtjeve od Barcelone kada se radi o njegovim pomoćnicima i jedna stvar je već završena, a radi se o kondicionom treneru.

Novi glavni kondicioni trener je Julio Tous, a Ivan Torres prelazi u drugi plan.

Tous je radio i u Barceloni 2004. godine, kada je trener bio Frank Rijkaard, a prije povratka u tim Blaugrane sarađivao je sa timovima kao što su Juventus, Inter, Chelsea i reprezentacija Italije.

Oglasi

Ovaj potez već je izazvao zadovoljstvo među navijačima Barcelone, koji slave na društvenim mrežama. Mnogi od njih su željeli ovu promjenu jer Xavi nikada nije mogao da se osloni na najboljih 11.

Španski mediji prenose kako je Joan Laporta zamolio Xavija Hernandeza da zamijeni i pomoćnog trenera, svog tri godine starijeg brata, Oscara Hernandeza.

Mundo Deportivo je objavio kako Xavi nema namjeru da ga posluša, te će njegov brat ostati dio stručnog štaba. Laporta neće dalje insistirati na ovome i prihvatio je Xavijevu želju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo šta Barcelona može s Xavijem naredne sezone. Ova će sezone, uprkos plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka, ostati u lošem sjećanju.

Španski Superkup otišao je u ruke Real Madrida, otići će i titula prvaka Španije, Athletic Bilbao je osvojio Copa del Rey, dok je PSG bio bolji u četvrtfinalu Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Ma za ovo je Real kriv jer je to Xavi to uradio pod pritiskom Pereza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi