Rekao je "ne" arapskim parama - Bernardo Silva mnoge iznenadio izborom novog kluba!

Želi u Barcelonu

Rekao je "ne" arapskim parama - Bernardo Silva mnoge iznenadio izborom novog kluba!

Eldar Ganibegović

Bernardo Silva na ljeto će vrlo vjerovatno promijeniti klub. Za njegove usluge ima više zainteresovanih ekipa, a strani mediji sada donose vijest da je on odluku već donio i ona bi mnoge mogla da iznenadi.

Budućnost Bernarda Silve je bila priča u gradu posljednjih mjeseci, pa se očekuje da Portugalac napusti Manchester City na ljeto. Barcelona je pokazala najviše interesovanja za njegove usluge, ali ima jaku konkurenciju.

Prema pisanju španskih medija, PSG takođe želi transfer vezistu na ljeto. Istu stvar je pokušao i prošle godine, ali bezuspješno. Sada će Silva biti dostupan za 50 miliona eura, što je otkupna klauzula koja postaje aktivna od jula.

Francuski šampion ima jasnu prednost u odnosu na Katalonce, naravno onu finansijsku. Ne samo da može bez problema da plati transfer, već bi Portugalcu mogao da ponudi dosta veću platu od one koju bi imao u Barceloni.

Bernardo Silva tako ostaje glavna meta Barcelone za naredni prelazni rok. Ista situacija je bila i prošle godine, a vidjet ćemo da li će se sada posao realizovati.

A, izvjesno je da hoće. Prema riječima novinara Ferrana Correasa, Bernardo Silva je "lud" da igra u dresu Barcelone i želi preći na Camp Nou.

Oglasi

Ugovor s Manchester Cityjem Bernardo Silva ima do ljeta 2026. godine, no čini se da se zasitio igranja na Etihadu i želi novi izazov u karijeri. Jasno, igrajući za Barcelonu bio bi bliže i rodnom Lisabonu.

Tako je Bernardo Silva rekao "ne" arapskim parama. Manchester City, čiji su vlasnici Arapi, želi da ga zadrži, a PSG, čiji su vlasnici također Arapi, žele da ga dovedu i nema sumnje da i jedni i drugi mogu da mu daju više novca nego Barcelona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bernardo Silva je dijete Benfice. Prije prelaska u Manchester City još je igrao za Monaco. Za reprezentaciju Portugala je na 88 nastupa postigao 11 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Koji qurac su navalili na city, sve dosad sto su poslovali sa city-em je bio teški promašaj ali oni ne odustaju.
0 0
Tutumaca
Svi na zalasku dolaze u barcu pala kurcu za usi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi