Šemsudin Hasić za SportSport.ba

Predsjednik Veleža: Najbolje da se prvenstvo prekine i proglasi neregularnim! · Ekskluzivno

E. Škorić

Šemsudin Hasić, predsjednik FK Velež, bio je ogorčen suđenjem na utakmici protiv Krupe.

Velež je pobijedio s 2:1 ekipu Krupe i vodećem Sarajevu se primakao na jedan bod, ali i pored toga, Hasić je rigao vatru nakon utakmice. U ekskluzivnoj izjavi za SportSport.ba traži da se svi koji žele dobro bh. fudbalu ujedine, a da bi se najbolje bilo da se prvenstvo prekine i da se proglasi neregularnim.

"Fudbalski bezličnici u liku sudije Njegomirovića uništili su sve ono što je trebalo biti lijepo na stadionu Rođeni - jedan festival fudbala. Nažalost to nije prvi put, ovo nam se desilo niz puta ove sezone", rekao je Hasić za SportSport.ba, pa dodao:

"Ovim putem pozivam ljude iz fudbala, koji misle i slažu se sa Veležom, da skupimo snage i suprostavimo se otvorenom pokušaju rušenja legitimiteta ovog takmičenja. Ovo što se radi mora da bude zaustavljeno, bez obzira na pobjedu Veleža. Najbolje da se prvenstvo prekine, da se proglasi neregularnim i da ne izlazimo u Evropu. S ovakvim ljudima mi ne možemo nigdje".

Zanimljivo je da će u narednom kolu Premijer lige Velež ugostiti Borac i da će ta utakmica možda odrediti i sam izgled gornjeg dijela tabele na kraju sezone. Mostarci su uz Borac najbliže Sarajevu. I jedni i drugi primarno žele izaći u Evropu, no iznenada im se otvorila mogućnost da se bore i za titulu.

Rođeni odavno ne znaju za poraz, a u meču protiv Krupe slavili su pogocima Brandaa  Radovca. No, primijetno je da je dosta igrač Veleža dobilo javne opomene, dok je Melvin Osmić isključen u 78. minuti. Neki će zbog tih kartona propustiti derbi s gostima iz Banjaluke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac sutra dočekuje Široki Brijeg i pobjedom će dodatno zakomplikovati borbu za titulu. MaxBet nudi sjajne kvote na ovom meču, a kompletnu ponudu pogledajte OVDJE. Zapratite MaxBet na Facebooku i Instagramu.

Do kraja sezone Velež će igrati protiv Borca u Mostaru, zatim gostuje Zrinjskom, pa dočekuje Željezničar, gostuje Tuzla Cityju, dočekuje Slobodu, te na kraju gostuje u Kaknju ekipi Mladosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.