Kakav nastavak u Mostaru: Dva gola za dvije minute

Velež i dalje vodi

Kakav nastavak u Mostaru: Dva gola za dvije minute

Edmir Škorić

U Mostaru je danas Velež ugostio Krupu u meču 27. kola Premijer lige.

Velež je na putu da novom pobjedom nastavi trku za Evropu, ali ni titula sada nije daleko, iako u redovima Rođenih ne žele da govore o tome i smatraju da u ovom trenutku to nije primarni cilj.

Mostarci su poveli golom Brandaa u 23. minuti, te su na odmor otišli s prednošću od jednog gola, ali nastavak donosi nova uzbuđenja i neočekivana dva gola u samo dvije minute.

Prvo je Radovac u 50. minuti povisio na 2:0, ali je ubrzo nakon toga Dujaković smanjio na 2:1, pa i dalje ostaje sve otvoreno u ovom duelu. Za sada sjajan meč, nema sumnje da će biti uzbudljivo do samog kraja.

Velež bi se eventualnom pobjedom primakao vodećem Sarajevu na samo bod, s tim da bordo tim kasnije gostuje upravo u Mostaru Zrinjskom. Krupa je na dnu s 19 bodova i svaki bod bi joj bio zlatan u borbi za opstanak.

Velež je u sjajnoj seriji jer na prethodnih 14 mečeva nije poražen. Tim Feđe Dudića je gorčinu poraza zadnji put osjetio još u Kupu sredinom novembra prošle godine kada je poražen od Širokog s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je sezona za pamćenje u FK Velež, sve ide po planu, a kakvo bi tek ludilo nastalo ukoliko se izbori Evropa. O tome šta bi se desilo da se osvoji titula tek ne treba trošiti riječi.

U drugom današnjem meču 27. kola Sloboda je ugostila Mladost i vodi 1:0 golom Fedora Predragovića. Kako smo već rekli, derbi igraju Zrinjski i Sarajevo od 19 sati, a preostale utakmice na programu su već sutra. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Ovo je strašno.Pa ovo i slijep vidi kako sudija daje kartone ciljano.Pa kad je već penal sviro trebo je i 2 žuti dat ZELJKOVIĆU ali nije jer je već RADOVCU dao bez veze 3 žuti karton.Očito ciljano.
8 0
VIP
Ajmo bagro seljačka malo o sudiji... Ajmo ajmo kme kme. Gdje deseti penaltik za naš Čmeljež. Mrš ****a!
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi