Odbojkaški klub invalida Fantomi treći put uzastopno pokorili Evropu

Novi veliki uspjeh

Odbojkaški klub invalida Fantomi treći put uzastopno pokorili Evropu

Esmer Oštraković

Aktualni prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi odbranili su titulu evropskog prvaka i po sedmi put osvojili zlato na Kupu šampiona koji se održao u hrvatskom gradu Poreču.

U finalu Fantomi su savladali gradskog rivala ekipu Spida, rezultatom 3:1.

Ismet Godinjak, predsjednik Fantoma, te reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci kaže da je zadovoljan.

"Odbranili smo titulu, sedmu po redu. Jako kvalitetan turnir, ali smo obećali da ostajemo na vrhu Evrope", kaže Godinjak.

"Teške utakmice, ali navikli smo na to. Važno je da je atmosfera u ekipi odlična, ostvarili smo svoj cilj", navodi Mirzet Duran, kapiten Fantoma i reprezentativac BiH.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu, ove godine, nastupiće šest ekipa, među kojima je i gradski rival Fantoma, SDI Spid.

Pored njih, na turniru učestvuju ekipe iz Hrvatske, Italije, Poljske i Srbije.

Nakon povratka iz Poreča, Fantome očekuje organizacija i Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2024", gdje će takođe braniti prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi