Igrače Borca i sudije dočekao je pravi pakao na izlasku s terena

Ponovo visoke tenzije na najvećem bh. stadionu

Igrače Borca i sudije dočekao je pravi pakao na izlasku s terena

Edmir Škorić

U subotu navečer odigran je derbi 27. kola Wwin lige BiH, a Sarajevo i Borac remizirali su rezultatom 1:1.

Lider Borac gostovao je na Koševu, na stadionu na kojem je duel ovih timova nedavno prekinut u Kupu, kada su igrači Sarajeva napustili teren neazdovoljni suđenjem.

I večeras su pristalice Sarajeva i fudbaleri ovog tima od samog početka bili nezadovoljni načinom na koji je meč sudio Mirza Kazlagić sa svojim pomoćnicima, a u jednom trenutku u prvom dijelu grupa navijača pokušala je čak da uđe na teren. Srećom, intervencijom pripadnika osiguranja spriječeni su u tome, pa nije došlo do prekida meča.

Sama utakmica bila je dobra, dosta lijepih poteza, prilika, dva lijepa gola i bod za koji je teško reći kome je više odgovarao.

Banjalučani su sada povećali s četiri na pet vodstvo ispred Zrinjskog, ali može se reći da je današnji remi ipak najbolji i za Zrinjski, koji ostaje u trci za titulu, ali i za Veleć i Posušje, kojima je Sarajevo konkurent u borbi za Evropu.

Oglasi

Inače, nakon što je Kazlagić odsvirao kraj meča, uslijedile su pomalo haotične scene. Po izlasku su igrače Borca i sudije vrijeđali navijači domaćeg tima, te su ih zasuli raznim predmetima, a neki su pokušali da se fizički obračunaju s njima, no ponovo je policija uspjela da stvari dovede pod kontrolu.

Dodajmo da omjer prekršaja 33:11 najbolje govori o Kazlagićevom kriteriju i dojam je da sve dok se ovakve stvari budu dešavale na terenu, da će i negodovanja nezadovoljnih navijača bito sve žešća. 

Rožman igrače nazvao herojima, Marinović se nije ni pojavio

Svoje viđenje nakon meča dao je trener Sarajeva Simon Rožman, dok je trener Borca Vinko Marinović odbio doći na press konferenciju.

"Čestitke igračima, hvala navijačima. Imali su šta vidjeti navijači, žalimo za prvim dijelom, imali smo dvije sto posto šanse. Primili smo gol iz prvog udarca, ali bili smo mirni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dali smo gol, ali na kraju nismo nagrađeni. Moji dečki su pravi heroji, vidjeli ste šta se dešavalo na terenu. Borac nije bio bolji od nas sve ove utakmice", rekao je Rožman.

Zatim je press konferencija završena, a zanimljivo da su iz Borca odbili se pojaviti na press konferenciji.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Niko odvratniji nema od ovoga borca... u historiji lige ovo niko nije radio, fuj na sta je srbin bez obraza i casti spreman
10 0
visokohz
I mene bi bilo stid doći na pres... Kazlagiću krepo dabogda
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi