Rođeni nastavili sa pobjedama: Neugodna Krupa pala u Mostaru

Velež slavio

Rođeni nastavili sa pobjedama: Neugodna Krupa pala u Mostaru

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Krupu sa 2:1 i tim Feđe Dudića stigao je do velika tri boda u borbi za sami vrh tabele.

Krupa bolje otvara ovaj meč. Već u trećoj minuti Pavlović prijeti golu domaćeg tima, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Nastavili su gosti sa napadima na samom otvaranju meča, a u šestoj minuti Mandić bježi odbrani Veleža, izlazi sam pred Bogdanovića, ali golman Veleža mu skida zicer.

Potom se Velež probudio. Imali su domaći nekoliko opasnih akcija, u jednoj od njih su tražili i penal, no sudija se nije oglasio.

U 19. minuti domaći prijete. Pavlović je loptu izbio u posljednji čas, ali tri minute kasnije golman Krupe Kolak nije imao šanse da odbrani i Velež je poveo.

Brandao je dobro pratio akciju svog tima nakon kornera i zatim je preciznim udarcem matrirao protivničkog čuvara mreže za prednost od 1:0. Ovo je Brazilcu prvi gol sezone.

Oglasi

Otvoreno se igralo i nakon gola. Bilo je opasnih napada, ali jedino što vrijedi izdvojiti je šut Radovca u 45. minuti. Ipak, veznjak Rođenih nije bio precizan i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Uvodne minute drugog poluvremena donose velika uzbuđenja. Samir Radovac u 50. minuti meča prekrasno zabio za 2:0, ali se Krupa vrlo brzo vraća u meč.

Samo tri minute kasnije gosti postižu gol za 2:1. Zeljković ruši Mandića u kaznenom prostoru, sudija Njegomirović je pokazao na bijelu tačku, a precizan sa bijele tačke je Nikola Dujakovića.

Domaći su nekoliko minuta kasnije tražili penal nakon igranja rukom Ćivića u kaznenom prostoru. Njegomirović se nije oglasio i igra je nastavljena.

Krupa u 64. minuti propušta veliku šansu. Vukmanović dobro šutira, lopta odlazi tik pored stative i Velež je pogledala sreća u tim trenucima. Šest minuta kasnije zamalo je treći gol u mreži gostiju. Ovčina iz teške pozicije lobuje Kolaka, Karišik sa linije spašava svoj gol.

Oglasi

Domaći tim od 77. minute ostaje sa igračem manje. Melvin Osmić dobija drugi žuti karton i morao je van terena, a Krupa je dobila šansu da do kraja meča pokuša sa igračem više dođe do barem jednog boda koji bi im bio ogroman u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH.

Očekivano, Krupa je do kraja krenula po izjednačenje. Napadali su gosti svim silama, ali domaći su odličnom defanzivom uspjeli da sačuvaju svoj gol i da osvoje tri boda koja im garantuju borbu za titulu do kraja sezone.

Krupa sa druge strane ostaje na posljednjem mjestu sa 19 bodova i do kraja prvenstva će tim sa Vrbasa boriti veliku bitku za ostanak u društvu najboljih bh. klubova.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Velež - Krupa 2:1

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Ovčina, Georgijević, Brandao, Anđušić, Ferreyra, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković, Jović, Palić, Muminović, Ćivić, Vukmanović, Mandić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Vise se sudija potrudio da Krupa uzme bod, nego igraci Krupe.
9 2
kaskada24
Mogla bi i titula u Mostar, nakon svega što u zadnje vrijeme Velež pokazuje. Ako Borac padne naredno Evropa i definitivno osigurana
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi