Uvjerljiva pobjeda mostarskog kluba

Zrinjski drugi put ove sezone deklasirao Borac: Plemići razbili prvaka BiH!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u derbi susretu 16. kola Premijer lige u Mostaru dočekao Borac i upisao je uvjerljiv trijumf rezultatom 4:1.

U ovaj meč Plemići su ušli bez trenera Sergeja Jakirovića koji je zbog bolesti morao propustiti susret, ali ni to nije pomoglo gostima da se dobro provedu u Mostaru.

Borac dobro otvara meč. U samo tri minute stvorili su dvije velike šanse, ali udarce Vušurovića i Jovanovića čudesno brani Čondrić.

Potom je Zrinjski preuzeo terensku nadmoć i potpuno je razbio aktuelnog prvaka u ostatku prvog poluvremena.

Do vodstva Plemići stižu u 13. minuti. Matija Melekinušić sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Domaći tim je do drugog pogotka stigao u 25. minuti. Zakarić u kaznenom prostoru ruši Memiju, a sudija Irfan Peljto pokazuje na 11 metara. Nemanja Bilbija preuzima odgovornost i matira Ćetkovića za prednost od 2:0.

Pet minuta kasnije već je 3:0. Bilbija je ponovo na pravom mjestu nakon ubačaja iz auta i zabija novi gol.

Katastrofa aktuelnog prvaka nastavljena je u 36. minuti. Igor Savić dolazi do lopte na nekih 20 metara od gola i zatim uz pomoć Bošnjaka zabija za nevjerovatnih 4:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Borac je u nastavku imao konkretnije šanse. Međutim, efikasnosti nije bilo, a prilike koje su stvorili bile su zaista odlične.

Prvo je Jovo Lukić promašio zicer nakon brze akcije, a zatim Čondrić sjajno brani udarac Vušurovića.

Zrinjski sa druge strane nije jurišao naprijed. Igrali su koliko im je potrebno da sačuvaju prednost i čekali su šanse iz eventualnih kontri.

Do kraja vrijedi izdvojiti još udarac Moraitisa kojeg je skinuo Čondrić, da bi u 83. minuti Borac ipak došao do gola, a konačnih 4:1 postavio je Vušurović.

Podsjetimo, prvi meč ove sezone u Banjaluci donio je pobjedu Zrinjskog od 5:1 i očigledno je da Borac nema pravi odgovor za igru mostarskog tima koji suvereno drži prvo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Zrinjski - Borac 4:1

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Zlomislić, Malekinušić,Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Kujundžić, Jovanović, Bošnjak, Ćorić, Molls, Vojnović, Lukić, Meleg, Vušurović, Zakarić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.