Trener Reala

Carlo Ancelotti izabrao najboljeg napadača svijeta

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti radi vrlo dobar posao u svom drugom mandatu na klupi Real Madrida.

Ancelotti se trenerskim poslom bavi duže od dvije decenije. U tom periodu trenirao je mnoge najbolje igrače svijeta, a takav slučaj je i danas.

Italijan u Real Madridu na raspolaganju ima niz zaista fantastičanih igrača, a jedno od njih je i trenutno najbolji napadač svijeta.

Nije potrebno pogađati dva puta da je Ancelotti za najboljeg napadača svijeta izabrao Karima Benzemu koji u posljednje vrijeme igra u fantastičnoj formi.

"Trenutno je najbolji napadač ovog fudbala, fudbala koji se razvija i tjera igrač da mijenjaju način na koji igraju. On postiže golove, i pored svega uvijek učestvuje u igri", rekao je Ancelotti.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/247[/poll]

"Njegovo prisustvo također pomaže drugim igračima da rastu kao što je to bio slučaj sa Viniciusom, onda da izražaja dođu i njihovi kvaliteti."

Ova izjava Ancelottija o Benzemi uopšte ne čudi jer je sasvim je logično da svaki trener pohvali igrača kojeg treneri.

Ipak, ukoliko pogledamo statistiku i Benzemin učinak ove sezone (37 golova, 13 asistencija) onda su Ancelottijeve riječi sve osim subjektivne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

MaxBet kladionica ima bogatu ponudu sportskih utakmica, a sutra je u fokusu duel Reala i Chelseaja. Kompletnu ponudu za ovaj klasik pogledajte OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.