Francuzi su veoma moćni!
Didier Deschamps uvijek ima problema kada je izbor najboljih u pitanju (Foto: EPA)

Deschamps objavio popis za Euro

Francuzi su veoma moćni!

Midhat Šljivak

Selektor Francuske Didier Deschamps objavio je popis igrača za Evropsko prvenstvo. Na listi je 25 igrača među kojima je najveće iznenađenje N'Golo Kante koji se vraća u reprezentaciju nakon dvije godine odsustva.

Francuska je jedan od najvećih favorita za osvajanje prvenstva Evrope u Njemačkoj. Trikolori imaju moćan sastav, a selektor Didier Deschamps uvijek problem da izabere tim koji će voditi na veliko takmičenje.

On se za Euro 2024 odlučio za 25 fudbalera. Među njima je i 33-godišnji veznjak Al Ittihada N'Golo Kante koji se vraća u reprezentaciju nakon pune dvije godine.

Popis Francuske za Evropsko prvenstvo izgleda ovako:

Golmani: Areola, Maignan, Samba.

Odbrana: Kounde, Clauss, Pavard, Konate, Saliba, Upamecano, Hernandez, Mendy.

Oglasi

Vezni red: Camavinga, Fofana, Rabiot, Zaire-Emery, Tchouameni, Kante.

Ofanzivni veznjaci i napad: Griezmann, Barcola, Dembele, Coman, Giroud, Kolo Muani, Mbappe i Thuram.

Na popisu nema nekoliko igrača koji imaju jako dobre sezone iza sebe, pa su bez poziva ostali Jean Clair Todibo, Michael Olise, Jean-Philippe Mateys...

Francuzi imaju veoma zahtjevnu grupu na Evropskom prvenstvu. Igrat će s Nizozemskom, Poljskom i Austrijom i prvi su favoriti za prolaz.

17. juna Trikolori otvaraju Euro duelom protiv Austrije, četiri dana kasnije igraju s Nizozemskom, a u posljednjem kolu 25. juna imaju duel s Poljskom.

Sve osim sigurnog prolaza ove selekcije u nokaut fazu bilo bi ogromno iznenađenje jer su Francuzi veliki favoriti za odlazak do samog kraja.

Top Komentari

rauber_bh
5 Francuza ostalo Afrika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi