Predsjednik kluba potvrdio pregovore sa Coutinhom, navijači u transu

Povratak Brazilca

Predsjednik kluba potvrdio pregovore sa Coutinhom, navijači u transu

Edmir Škorić

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho (31) trenutno je u Kataru gdje igra na posudbi u Al-Duhailu, ali će od ljeta imati novi klub.

Coutinho ima ugovor s Aston Villom do 2026. godine, ali je engleski klub spreman da ga pusti. Brazilac je posuđen u Kataru, no ubrzo će mu isteći posudba i spreman je za nove avanture.

Jasno je da nije na razini na kakvoj je nekad bio i da više nije igrač za najveće stvari u evropskom fudbalu, čemu svjedoči i taj odlazak u Katar, ali mogao bi biti zaista veliko pojačanje Vasco da Game.

Brazilski klub želi da vrati Coutinha, koji je u tom klubu i započeo svoju seniorsku karijeru. Ima 19 nastupa za Vasco, prije nego je za 3,8 miliona eura otišao u Inter, a kasnije igrao za Barcelonu i Liverpool.

Najbolje dane karijere proveo je u Liverpoolu od 2013. do 2018., da bi ga potom Redsi prodali Kataloncima za vrtoglavih 135 miliona eura. Bio je najskuplji igrač u historiji Barcelone, ali nije opravdao ogroman iznos.

Oglasi

Za Barcu je postigao 25 golova i upisao 14 asistencija na 106 mečeva, a sakupio je 10 trofeja u karijeri. S Brazilom je osvajao Copa Americu, ali odavno nije u planovima nacionalnog selektora.

Predsjednik Vasca Pedrinho oduševio je navijače kada je na press konferenciji priznao da se vode pregovori i da se radi na dovođenju Coutinha. Nije onaj stari, ali na brazilskim terenima ima priliku da pokaže da je fudbalski majstor i da ponovo skrene pažnju na sebe.

"Da, istina je da pregovaramo, želimo Coutinha i radimo na tome", kazao je Pedrinho.

Potencijalni povratak Philippea Coutinha u Vasco s entuzijazmom su dočekali navijači koji u igraču vide priliku da ponovno proživi slavne trenutke kluba na brazilskoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi