A treba biti starter: Nerealno kako izgleda igrač Borussije dvije sedmice uoči finala Lige prvaka
Foto: EPA

Fotografija sa otvorenog treninga Žuto-crnih

A treba biti starter: Nerealno kako izgleda igrač Borussije dvije sedmice uoči finala Lige prvaka

Admin Čaušević

Trening Borussije Dortmund održan 14. maja bio je otvoren za javnost. Tom prilikom je nastala fotogafija koja je definitivno mnoge ostavila u čudu, pogotovo jer Žuto-crne za dvije sedmice čeka finale Lige prvaka.

Brojni igrači Borussije Dortmund će 1. juna na Wembleyu igrati meč karijere, prije svih se to odnosi na Marca Reusa i Matsa Hummelsa koji će imati priliku doći do svoje prve Lige prvaka.

Neki od igrača već u svojim vitrinama imaju najprestižniju klupsku medalju u svijetu fudbala. Među njima je Niklas Suele koji je do Lige prvaka stigao s Bayernom 2020. godine.

Suelova fotografija koja je nastala na otvorenom treningu Borussije je zaista ostavila sve u čudu, prvenstveno zbog ogromnog stomaka iskusnog štopera.

Zaista djeluje nerealno kako izgleda Suele na samo dvije sedmice uoči finala Lige prvaka pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je igrao u zadnje vrijeme.

Tako je za vikend štoper bio kapiten Milionera u porazu od Mainza sa 3:2, dok je nastupio i u revanš meču Lige prvaka protiv PSG-a kojeg je njemački tim dobio sa 0:1.

Oglasi

Zanimlijvo da ove sezone nije imao ni problema sa povredama, posljednji put je pauzirao u februraru zbog viroze kada je propustio meč protiv Hoffenheima.

Suele u akciji u dresu Borussije u martu na meču protiv Union Berlina

Ove sezone je skupio 31 nastup u svim takmičenjima, a pojedini mediji špekulišu da bi trebao biti i starter u finalu Lige prvaka protiv Reala.

Suelea očekuje nastup i na Evropskom prvenstvu pošto njemački mediji tvrde da je 28-godišnjak među sigurnim putnicima na kontinentalni turnir kojem će Njemačka biti domaćin.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Defanzivac je u Borussiju stigao prije dvije godine iz Bayerna kao slobodan igrač, prethodno su ga Bavarci uspjeli dovesti iz Goffenheima za 20 miliona eura.

Žuto-crni za vikend igraju posljednji meč Bundeslige u ovoj sezoni kada će za rivala imati Darmstadt. Ostaje da se vidi da li će se u međuvremenu Suele dovesti u red.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi