Edin uz Lautara napada gol bivšeg kluba na Meazzi

Roma gostuje na Meazzi

Novi derbi, nova rotacija: Poznat je status Edina Džeke za okršaj s bivšim klubom

Edmir Škorić

Sjajni Interov trener Simone Inzaghi ima četiri dobra napadača koja rotira tokom cijele sezone.

Dva Argentinca Lautaro Martinez i Joaquin Correa, Bosanac Edin Džeko i Čileanac Arturo Vidal u napadu su aktuelnog prvaka Italije. Ima tu iskustva, snage, kvalitete, brzine, svega što je neophodno da se jedan tim bori za Scudetto.

S obzirom na zgusnut raspored, pošto je Inter ove sezone igrao na tri fronta, od čega je otpao samo iz Lige prvaka, primoran je Inzaghi rotirati često, iz sedmice u sedmicu, a nakon Lautaro - Correa tandema u napadu protiv Milana u revanšu Kupa, uslijedit će nove promjene.

Italijanski mediji uvjeravaju nas da će Inter protiv Rome u subotu igrati s Džekom i Martinezom. Gazzetta dello Sport tvrdi da je "malo vjerovatno da će Argentinac Joaquin Correa i četvtrtu utakmicu za redeom igrati od prve minute".

Utakmica protiv momčadi Josea Mourinha bit će od vitalnog značaja za Interove nade za naslov u Seriji A, pa će trener shodno tome izvesti najboljih 11 koje trenutno ima. Uz dužno poštovanje i Sanchezu i Correi, trenutno su Lautaro i Edin ipak kvalitetniji, opasniji po gol rivala i ujedno najbolji strijelci tima.

Vratit će se odmoreni i Denzel Dumfries u sastav, dok će opet na klupu Matteo Darmian. Arturo Vidal zbog povrede neće biti na raspolaganju Inzaghiju.

Dok Inter ima ambicije da osvoji titulu, Roma i dalje pokušava sustići Juventus i izboriti Ligu prvaka, zbog čea je ovo meč s velikim rezultatskim imperativom i za jedne i za druge, a igra se na Giuseppe Meazzi u subotu od 18 sati.

Inter ima 69 bodova, dva manje od gradskog rivala Milana, ali i utakmicu manje.Roma je sa 58 bodova na petom mjestu, ima pet bodova manje od Juventusa, pet kola do kraja, pa joj je duel s Interom ujedno posljednja šansa.

Roma je poražena na zadnja dva gostovanja kod Intera i općenito ima loš skor sa jednim od najvećih talijanskih timova.

MaxBet vas časti sjajnim kvotama i za ovaj derbi. Sve što trebate je kliknuti OVDJE, odabrati ponudu za sebe i uživati u dobicima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

¸

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.