Obračun omladinaca Napolija i Rome, Bosanca su jedva odvojili od rivala
Foto - Screenshot

Nakon današnjeg meča

Obračun omladinaca Napolija i Rome, Bosanca su jedva odvojili od rivala

M. Šljivak

Napoli je napravio veliko iznenađenje u 30. kolu juniorske Serije A pobjedom protiv vodeće Rome s 1:0, a po završetku utakmice došlo je do obračuna među igračima u kojem je glavnu ulogu imao fudbaler bh. porijekla Benjamin Tahirović.

Prethodni dueli juniora Rome i Napolija obilovali su golovima, ali danas je postignut samo jedan. Napoli je zabio preko Ambrosina u 12. minuti za 0:1 i ovaj rezultat na kraju je bio i konačan.

Nakon utakmice desile su se nemile scene. Došlo je do obračuna između mladih fudbalera, a jednu od glavnih uloga imao je švedski fudbaler bh. korijena Benjamin Tahirović.

On je igrao do 82. minute meča, a po okončanju utakmice došao je u sukob s nekim od protivničkih fudbalera koji su slavili pobjedu. Došlo je do naguravanja, a nekako je teži incident spriječen.

Tahirovića su jedva smirili. Jedan od članova stručnog štaba ga je nekako uspio 'istjerati' s terena uz pomoć saigrača, no očigledno se radilo o nekoj žestokoj uvredi čim je reakcija igrača bh. porijekla bila ovako žestoka.

Iako je rođen u Švedskoj, Tahirović je porijeklom iz Sarajeva, a o njemu brojni skauti govore same pohvale.

Ranije je bio na probama u Sportingu, Portu i Benfici, no Roma je odnijela pobjedu u borbi za njegov potpis i Benjamin je prošlog ljeta stigao u Rim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone ovaj 18-godišnjak je nastupio 27 puta u svim takmičenjima i ima učinak od tri gola i tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
Ma hocel igrat za nas ili za njih? Jedino bitno
1 1
Dragan_B
Zaigrajmo ponovo malo na geografsko-etničku kartu u naslovu :D Jadno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti