Vaga 'puca' pod Khabibom: Islam Makhachev otkrio koliko je kilograma nagurao veliki šampion
Khabib Nurmagomedov je konstantno uz Islama Makhacheva i velika mu je podrška u karijeri (Foto: Instagram / Islam Makhachev)

Trenira žestoko, ali živi opušteno

Vaga 'puca' pod Khabibom: Islam Makhachev otkrio koliko je kilograma nagurao veliki šampion

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov je bez ikakve dileme jedan od najvećih MMA boraca svih vremena. Legendarni The Eagle povukao se 2020. godine kao neporažen (29-0), a svoje mjesto na vrhu lake kategorije UFC-a prepustio je velikom prijatelju Islamu Makhachevu s kojim i dalje često trenira.

Islam Makhachev je na pravi način zamijenio Khabiba Nurmagomedova u UFC-u. The Eagle je najavio da će njegov veliki prijatelj dominirati lakom kategorijom i to se ispostavilo kao tačno jer se ne nazire čovjek koji može pobijediti Dagestanca.

Iako u borilačkom svijetu više nije aktivan Khabib i dalje žestoko trenira. Konstantno je u dvorani, a Islam otkriva da se usprkos treninzima čuveni borac poprilično opustio i dogurao je gotovo do 100 kilograma.

"Khabib trenutno ima oko 93 kilograma, nekad dogura i do 96", otkriva Islam i navodi kako njegovom prijatelju borbe itekako nedostaju.

"Vjerujem da je veoma sretan, ali znam da mu nedostaje borba i pripremni kamp. Zbog toga je uvijek s nama. Voli trenirati, radi to svaki dan, a ne samo kad je s nama u dvorani. Čovjek ne prestaje trenirati", rekao je Makhachev u podcastu Pound4Pound.

Makhachev je trenutno u pripremama za odbranu titule lake kategorije. Prvog dana juna 32-godišnja zvijer iz Dagestana ima obračun s Dustinom Poirierom.

Oglasi

U dosadašnjoj karijeri Islam je odradio 26 borbi i ima 25 pobjeda i jedan poraz.

Khabib odbio nerealne cifre za povratak

Khabib Nurmagomedov nedavno je otkrio kako je odbio zaista nevjerovatne cifre koje mu je UFC nudio za povratak u oktagon.

Nekoliko puta je šef UFC-a Dana White tražio od Dagestanca da se vrati. Međutim, nije postojala cifra koja bi bila dovoljna da Khabib prekrši obećanje dato majci nakon posljednje borbe karijere.

Naravno, nije lako odbiti nestvarne ponude. Ipak, ima stvari koje su važnije od novca.

"Nije nimalo lagano odbiti ponudu od 20, 30, 40 miliona dolara. Međutim, nije sve u novcu. Barem za mene to nije najvažnija stvar. Nije laka odluka, ali ako sam već odlučio otići to je završena priča. Sretan sam i nikad nisam zažalio zbog odluke", istakao je Khabib.

Oglasi

A kada bi se vratio bio bi ozbiljan problem za sve. Teško da bi ga iko zaustavio. Svjedočenja Belala Muhammada koji je bio u Dagestanu na pripremama jasno govore.

"Ako ste mislili da je bio zvijer dok se borio u lakoj kategoriji, on je sada i za tešku kategoriju druga priča. Sada je još veće čudovište nego što je bio", rekao je Muhammad.

Nažalost, Khabiba više nikad nećemo gledati u oktagonu, ali definitivno je bilo veliko zadovoljstvo gledati ovog majstora na djelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti