Objavljen spisak Ukrajine za EURO 2024: Tu je i dvojac koji je utišao Bilino polje

Izbacili su nas u baražu

Objavljen spisak Ukrajine za EURO 2024: Tu je i dvojac koji je utišao Bilino polje

Eldar Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine, Sergej Rebrov, objavio je spisak igrača na koje će računati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Od 14. juna do 14. jula igrat će se Evropsko prvenstvo u fudbalu. Zemlja domaćin je Njemačka.

Na ovo Evropsko prvenstvo se kroz B stazu baraža plasirala selekcija Ukrajine. Prvo je u polufinalu slavila protiv Bosne i Hercegovine s 2:1, a onda istim rezultatom i protiv Islanda.

Do pred sami kraj utakmice Bosna i Hercegovina je vodila, a onda je u 81. minuti ušao Yaremchuk, pa prvo pogodio za izjednačenje i asistirao Dovbyku za preokret i prolaz.

Ukrajina će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi s Belgijom, Slovačkom i Rumunijom, a selektor Rebrov je objavio spisak. Na njemu se nalaze:

Golmani: Heorhiy Bushchan (Dinamo Kiev), Anatoliy Trubin (Benfica), Andriy Lunin (Real Madrid)

Oglasi

Odbrana: Mykola Matviyenko (Șahtior Donețk), Oleksandr Karavayev (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Everton), Illya Zabarnyi (Bournemouth), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Yukhym Konoplya (Șahtior Donețk), Bohdan Mykhaylichenko (Polissya Jitomir), Denys Popov (Dinamo Kiev), Valeriy Bondar (Șahtior Donețk), Maksym Talovyerov (LASK)

Vezni red: Serhiy Sydorchuk (Westerlo), Oleksandr Zinchenko (Arsenal), Ruslan Malinovskyi (Genoa), Viktor Tsyhankov (Girona), Oleksandr Zubkov (Șahtior Donețk), Mykola Shaparenko (Dinamo Kiev), Mykhailo Mudryk (Chelsea), Heorhiy Sudakov (Șahtior Donețk), Oleksandr Pikhalyonok (Dnipro-1), Oleksiy Hutsulyak (Dnipro-1), Volodymyr Brazhko (Dinamo Kiev)

Napad: Roman Yaremchuk (Valencia), Artem Dovbyk (Girona), Danylo Sikan (Șahtior Donețk), Vladyslav Vanat (Dinamo Kiev)

Ukrajina 3. juna igra prijateljski meč protiv Njemačke, sedmog protiv Poljske, dok 11. u generalci igra protiv Moldavije.

Prvi nastup na Evropskom prvenstvu imat će 17. juna protiv Rumunije, četiri dana poslije igra protiv Slovačke i 26. juna protiv Belgije za kraj grupne faze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi