Najluđa sezona i preokret ikad: Gol Džeke, a onda balkanska krv: "Odj*bi ljakse"

Nikad luđu utakmicu nismo gledali

Najluđa sezona i preokret ikad: Gol Džeke, a onda balkanska krv: "Odj*bi ljakse"

Eldar Ganibegović

Sezonu 2011/12. engleske Premier lige nemoguće je zaboraviti.

Sve je odlučivano u posljednjem kolu gdje je Manchester Cityju bila potrebna pobjeda nad QPR-om da nakon skoro 50 godina osvoji titulu prvaka Engleske u čemu je na kraju i uspio preokretom u sudijskoj nadoknadi.

Građani su do prednosti došli u finišu prvog poluvremena. Pored skupog napada gol je postigao onaj za kojeg se najmanje očekivalo desni bočni Argentinac Pablo Zabaleta u 39. minuti. Pravi šok na tribinama Etihada usljedio je u 48. minuti kada izjednačenje Queens Park Rangersima donosi Djibrill Cisse.

Od 55. minute QPR je igrao sa igračem manje zbog isključenja Joey Bartona. To nije smetalo gostima, pa su u 66. minuti golom Jamiea Mackiea došli do prednosti od 2:1.

Mancini je potom uveo našeg Edina Džeku u 69. minuti utakmice. Džeko je izjednačio golom u 91. minuti susreta, da bi minut kasnije Sergio Aguero pogodio za konačnih 3:2 i veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na utakmici Edin Džeko, a nakon utakmice u centru pažnje opet Balkanci. Izjavuu je davao Aleksandar Kolarov, izjavu koju Balkanci pamte po psovki koju je uputio Stefanu Saviću.

Naime, dok je Kolarov davao izjavu za službenu stranicu kluba, Savić ga je ometao, da bi mu nekadašnji reprezentativac Srbije, onako "opuštenim stilom", odgovorio:

"Odj*bi ljakse!".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
hahahaha i meni je ovo izašlo u reco_mmended na yt Ganibegoviću :D ali ja nisam otvarao, jer sam gledao ovo prije nekoliko godina
3 0
user1574859714
Da li novinari ovog portala bas nemaju sta da pisu,neke mozda analize ili slicno pa nam plasiraju ove tekstove i teme koji su stari nekoliko godina. Pa da je nesto bitno shvatio bi, ovako samo da popune rubrike. Kad pogledam sta i kako pisu novinari mozzart sporta i ovog portala pa kvaliteta je ogromna na strani mozzart sporta. Samo iz patriotskih razloga citam ovaj portal.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti