Sutra prvi okršaj Cityja i Reala u polufinalu

Gundogan: Modrić me ostavio bez teksta

Edmir Škorić

Centralni sportski događaj u utorak bit će prvi susret polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida.

City će u utorak na Etihadu ugostiti Real u prvoj utakmici polufinala. Ekipa Pepa Guardiole briljira i ove sezone, smatra se jednom od glavnih favorita za trofej u Ligi prvaka, ali ipak imat će najteži mogući zadatak na putu do pehara.

Real je izbacivanjem PSG-a i Chelseaja pokazao svoju moć, a veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan svjestan je kvalitete madridske ekipe, posebno hvaleći Luku Modrića koji u poznim godinama igra fanastično.

"Luka je još uvijek čarobnjak. Njegova asistencija Rodrygu u prošloj utakmici Lige prvaka ostavila me bez teksta. Način na koji on igra... Uvijek se čini da je smiren i lagan. Kad je osvojio Zlatnu loptu, bio sam jako sretan jer ju je konačno dobio igrač koji igra na mojoj poziciji. On i Toni Kroos rade sjajan posao, jako su važni za Real već godinama, pod raznim trenerima", rekao je Gundogan.

"Real je izbacio PSG, a onda i Chelsea. To pokazuje koliko su jaki ove sezone. Ali znamo i mi za što smo sposobni. Uvijek je važno početi s pobjedom. Ne želimo u zaostatku doći na Santiago Bernabeu. Znamo što se može dogoditi na tom stadionu. Cijeli susret može se preokrenuti u sekundi", rekao je Gundogan.

Teško je zaista prognozirati pobjednika ovog dvomeča, a ko god da prođe u finale, neće biti nezasluženo. U drugom polufinalu sastaju se Liverpool i Villarreal, koji u srijedu igraju svoj prvi meč.

Kvote za duel Citja i Reala možete pronaći na sajtu MaxBet kladionice. Bogata ponuda i visoke kvote, a u to se sami možete uvjeriti klikom OVDJE.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

"Modrić uskoro potpisuje"

Luka Modrić ostaje u Real Madridu.

Modriću ističe ugovor na kraju sezone, no jasno je da ga Kraljevi žele zadržati po svaku cijenu.

Iskusni Hrvat je kao vino, te je i dalje nosilac igre Madriđana.

Poznati novinar Fabrizio Romano tvrdi da je sve dogovoreno i da Modrić potpisuje ugovor do juna 2023. godine.

“Nikada i nije bilo problema. Modrić potpisuje novi ugovor do 2023. Godine. Samo je pitanje završnih sastanaka i papirologije“, napisao je dobro upućeni Romano.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modrić uskoro puni 37 godina, a u Real je stigao iz Tottenhama 2017. godine.

Osvojio je čak 17 trofeja i postao legenda kluba. Ove sezone u 38 nastupa dodao je tri pogotka i devet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.