Arne Slot tek stigao u Liverpool, a već je donio odluku koja je izazvala gnjev igrača Redsa

Nadali su se dužem odmoru

Arne Slot tek stigao u Liverpool, a već je donio odluku koja je izazvala gnjev igrača Redsa

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć potvrdio da će nizozemski stručnjak Arne Slot biti novi trener ovog kluba u koji stiže umjesto Jurgena Kloppa. Iako je tek ozvaničen kao novi trener Redsa već je donio odluku koja se igračima uopšte nije svidjela.

Klopp se u nedjelju nakon pobjede protiv Wolverhamptona i definitivno oprostio od Liverpoola, te je odlučio da nakon devet godina napusti klub s Anfielda.

Takav potez je rastužio navijače Liverpoola, ali je njemački stručnjak poručio da mu je jednostavno potreban odmor kako bi napunio baterije za neke nove izazove.

Također, poručio je da Redse ostavlja u dobrim rukama jer smatra da su čelnici kluba uradili odličan posao što su doveli Arnea Slota kao njegovog nasljednika jer vjeruje da će on napraviti sjajne stvari na klupi Liverpoola.

Liverpool je sinoć zvanično potvrdio da je Slot novi trener ovog kluba u koji stiže nakon nekoliko sjajnih sezona na klupi Feyenoorda.

Slot ponudu s Anfielda nije mogao da odbije i ono što je njima najbitnije jeste da stiže bez obeštećenja s obzirom da mu je s Feyenoordom istekao ugovor.

Oglasi

Ovaj 45-godišnjak se odmah "bacio na posao" iako još uvijek nije ni doputovao u Liverpool. To će uskoro da uradi jer se očekuje još da ga zvanično predstave, te da se Slot obrati engleskim novinarima.

Međutim, Telegraph piše da iako još uvijek nije stigao u Liverpool ovaj trener donio je već odluku koja se baš i nije dopala igračima engleskog kluba.

Slot je poručio da će prozivku za novu sezonu održati u prvoj sedmici jula kada će Liverpool krenuti s pripremama za novu sezonu. Igrači su se nadali nešto dužem odmoru, te su se razočarali kada su saznali da već u prvoj sedmici jula moraju početi pripreme.

Ova odluka ne odnosi se na fudbalere koji će igrati na Evropskom prvenstvu i Copa Americi i oni će dobiti nešto duži odmor nakon što završe svoje nastupe na tim takmičenjima.

Međutim, igrači koji nemaju reprezentativne obaveze tokom ljeta imat će nešto kraći odmor nego što su se nadali. No, Slot želi što prije da krene u novi izazov kako bi imao više vremena da se upozna s ekipom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da Nizozemca i igrače Liverpoola čeka veliki izazov i mnogi s nestrpljenjem čekaju da vide kako će Redsi izgledati bez Kloppa koji je svojim dolaskom na Anfield napravio pravu revoluciju i vratio klub u sami vrh svjetskog fudbala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi