Ko god se javno zamjerio Guardioli odmah je kažnjen - Povisio ton, a sada ga City prodaje
Foto: Nigel Keene

I on ide na transfer listu

Ko god se javno zamjerio Guardioli odmah je kažnjen - Povisio ton, a sada ga City prodaje

Endin Čaušević

Pep Guardiola poznat je po tome da ne trpi previše kada ga neko od njegovih igrača kritikuje u javnosti i većinom ko to uradi na kraju napusti klub. Engleski mediji pišu da se ista sudbina sprema i golmanu Edersonu zbog onog što je nedavno uradio.

Guardiola ne trpi previše da ga neko kritikuje, a posebno ne voli kada to igrači kluba koji on trenira rade u javnosti.

Nije rijetkost da je igrače koji su to radili odmah prodavao u narednom prelaznom roku, a prethodni primjer za to je Joao Cancelo koji je bio među najboljim igračima Manchester Cityja prije nekoliko sezona.

Potom je Portugalac odjednom nestao iz prvog tima, a ubrzo ga je City poslao na posudbu. Kasnije se ispostavilo da je imao nesuglasice s Guardiolom, ali da niko ni slutio nije da će ga se Španac tako lako odreći.

No, čini se da u Manchester Cityju nisu naučili lekciju jer je istu grešku nedavno napravio i golman Ederson.

Sve se dešavalo prošle sedmice na meču Tottenhama i Cityja kada je Ederson zadobio povredu glave u drugom poluvremenu, a iako je pokazao da je dobro Guardiola je odlučio da ga izvede iz igre.

Oglasi

To je Brazilcu itekako zasmetalo i nogom je šutirao frižider koji je bio pored klupe Cityja, a zatim je udarao i klupu na koju je kasnije sjeo.

Imao je i kratku prepirku s Guardiolom koji je promijenio izraz na licu kada je vidio šta je Ederson napravio.

Brazilca nije bilo u nedjelju u sastavu protiv West Hama kada je City po četvrti put zaredom osvojio titulu prvaka Engleske, a iz kluba su poručili da je Ederson zadobio povredu oka u tom duelu protiv Tottenhama.

Međutim, danas engleski mediji pišu da bi Ederson mogao biti nova "žrtva" Guardiola i da neće biti iznenađenje ukoliko ga engleski klub proda na kraju sezone.

Oglasi

I Fabrizio Romano je objavio da bi Ederson mogao da napusti Manchester City na ljeto u slučaju dobre ponude, te da već postoji interes od klubova iz Saudijske Arabije koji nude za njega ogroman novac.

Navodno, Ederson je taj koji će donijeti konačnu odluku, ali očito je da je Guardiola već dao zeleno svjetlo za njegovu prodaju iako je do prije svega nekoliko sedmica Brazilac bio jedan od ključnih članova njegovog tima.

Situacija se naglo promijenila, a mnogi vjeruju da je tome kumovala upravo Edersonova reakcija na meču protiv Tottenhama i javno nezadovoljstvo koje je pokazao zbog Guardioline odluke što se Špancu nimalo nije svidjelo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 30-godišnji golman je u City stigao još na ljeto 2017. godine iz Benfice za 40 miliona eura za insistiranje upravo Guardiole.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi