Edin Džeko reakcijom iznenadio Tursku: Pojavio se i zagalamio pred svima
Zanimljiv potez legende bh. fudbala (Foto: AFP)

Nije vrijeme za slavlje

Edin Džeko reakcijom iznenadio Tursku: Pojavio se i zagalamio pred svima

Midhat Šljivak

Fenerbahče je u nedjelju u najvećem derbiju turskog fudbala savladao Galatasaray s 1:0 i spriječio je proslavu titule velikog rivala. Igrači Fenera su nakon utakmice burno slavili trijumf, a zatim se pojavio kapiten Edin Džeko.

Fenerbahče je uspio barem nakratko odložiti slavlje titule najvećeg rivala Galatasaraya. Pobijedili su ih u velikom derbiju i pred posljednje kolo su zadržali šansu da dođu do naslova.

Očekivano, igrači Fenera su odmah nakon utakmice počeli sa žestokim slavljem. U tunelu i mix zoni se čulo slavlje i pjesma, a zatim se pojavio kapiten Edin Džeko.

Prema navodima turskih medija, Džeko je odlučio zagalamiti na saigrače. Poručio im je da tu gdje slave nije potrebno galamiti i da s proslavom nastave u svlačionicama.

"Igrači Fenerbahčea su slavili pobjedu. Ispunili su dio tunela gdje je mix zona. Tada se pojavio kapiten Edin Džeko, tražio je od saigrača da se utišaju i da sa slavljem nastave unutar svlačionice", navodi Takvim.

Edin je tako pokazao da je istinski vođa tima. Jasno je 38-godišnjoj legendi bh. fudbala da ova pobjeda ne znači previše ako rival ne napravi kiks i u posljednjem kolu.

Oglasi

A konačni obračun zakazan je za nedjelju. Fenerbahčeu je potrebna pobjeda sa što više golova razlike protiv već prežaljenog Istanbulspora, ali i kiks Galate kod Konyaspora.

Teško je ipak očekivati da će se desiti takav rasplet. Galata je ogroman favorit za trijumf, no Fener će igrati sve dok ima šanse.

Edin Džeko izgubio borbu za najboljeg strijelca lige

Edin Džeko je u završnici sezone izgubio borbu za najboljeg strijelca turske Super lige.

Oglasi

Iako još nije gotovo, situacija za 38-godišnjeg napadača pred posljednje kolo je poprilično teška. On je stao na 20 pogodaka u sezoni, dok napadač Galatasaraya Mauro Icardi ima 23 gola.

Izvjesno je da će Argentinac uzeti titulu za najboljeg strijelca lige, ali nema dileme da bi je Džeko mijenjao za titulu prvaka Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je ugovorom za Fenerbahče vezan do ljeta naredne godine. Ipak, spominje se da bi već tokom ljeta mogao otići i u to u Saudijsku Arabiji.

Vidjet ćemo šta će se desiti s legendarnim bh. fudbalerom koji iza sebe ima zaista bogatu karijeru, no ona se bliži kraju i s 38 godina na leđima teško je iznijeti vrhunsku sezonu na svojim leđima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti