Vraća se u Milano

Upravo je riješena budućnost Lukakua, Džeki preostaje samo jedno

Edmir Škorić

Romelu Lukaku definitivno se vraća u Inter, ostale su sitnice prije nego će potpisati ugovor sa svojim bivšim klubom.

Upravo su mnogi inostrani mediji objavili da je Inter postigao dogovor s Chelseajem i da će za osam miliona eura uz bonuse imati pravo na usluge Lukakua tokom naredne sezone.

Posao je praktično završen, ubrzo će uslijediti i zvanična objava, a Lukakua ćemo opet gledati u dresu Intera s kojim je prije dvije sezone osvojio titulu.

Inače, Inter nije obavezan da otkupi igračev ugovor na kraju sezone, iako naravno ima mogućnost da to učini ukoliko sve strane budu zadovoljne i ukoliko Inter bude spreman izdvojiti novac kojim će uvjeriti Engleze na prodaju napadača. Povratak Belgijanca najvjerovatnije će značiti i kraj Edina Džeke u Interu, pošto se očekuje da u narednim danima dođe i Paulo Dybala.

Bh. reprezentativcu sada samo preostaje da pronađe novi tim, a srećom, ne nedostaje konkretnih ponuda i želi ga nekoliko velikih timova, što u Italiji, što u Španiji.

Lukaku nije bio u najboljoj formi nakon ponovnog dolaska u Chelsea, pa je postigao samo osam golova u Premier ligi i 15 ukupno na 44 utakmice u plavom dresu, te je mjesecima ranije javno izrazio želju da se vrati u Italiju.

Sjajni reprezentativac Belgije (68 golova na 102 meča) je u karijeri još igrao za Manchester United, Everton, WBA i Anderlecht.

Dok je igrao u Interu, postigao je čak 30 golova na 44 meča uz 10 asistencija od čega je 24 gola postigao u Seriji A, osvojivši tada titulu najboljeg strijelca, a klubu obezbijedivši Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Želite li da se kladite na sve sportske događaje i da uživate u najvećim kvotama? Posjetite Volcanobet i odaberite najbolje tikete za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.