Za Egipćanina poseban tretman

Predsjednica Engleskog nogometnog saveza je svima pružila ruku, a onda joj je prišao Salah...

Edmir Škorić

Nogometaši Liverpoola sinoć su na King Power stadionu u Leicesteru pobijedili Manchester City s 3:1 i tako na najbolji način otvorili novu sezonu u Engleskoj.

Redsi su pobjedom nad Građanima stigli do prvog trofeja u sezoni 2022/23, a strijelci su bili Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah s penala i novo pojačanje Darwin Nunez, dok je jedini gol za tim Pepa Guardiole postigao mladi argentinski napadač Julian Alvarez.

Nakon utakmice igrači Liverpoola su slavili trofej s navijačima, a zatim je uslijedilo uobičajeno dodjeljivanje nagrada.

Igračima su dodjeljivane medalje od strane članova Nogometnog saveza Engleske, a imali su priliku i da se rukuju sa Debbie Hewitt, britanskom sportskom administratoricom i predsjednicom Nogometnog saveza Engleske.

Hewitt je početkom ove godine postala prva žena na toj funkciji, a sada je imala priliku eto da se pozdravi sa svim velikim zvijezdama Premiershipa.

Redom je pružala ruku svakom od igrača, a kada je red došao na Salaha, ona ga je simpatično zagrlila iako je Egipćanin prethodno isružio ruku kako bi se pozdravili.

Mnogi korisnici na Twitteru oduševljeno govore o ovom potezu gospođe Hewitt, koja je očito bila posebno impresionirana reprezentativcem Egipta, koji je valjda isuviše simpatičan i na neki se način razlike od svojih saigrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva, kao i mečevi u brojnim evropskim ligama koje su počele ovih dana. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.