Liverpool će u finišu prelaznog roka šokirati fudbalski svijet novim transferom?

Sve zavisi od Firmina

Liverpool će u finišu prelaznog roka šokirati fudbalski svijet novim transferom?

E. Čaušević

Već neko vrijeme špekuliše se o tome da će Roberto Firmino ovog ljeta napustiti Liverpool.

Firmino je nezadovoljan statusom u engleskom klubu jer vjeruje da će biti rezervna opcija u napadu u idućoj sezoni, te da će Darwin Nunez i Diogo Jota sigurno imati prednost ispred njega.

Zbog toga je brazilski napadač pokazao želju da napusti Anfield ovog ljeta, a prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da bi Firmino mogao da potpiše za Juventus.

U Liverpoolu žele biti spremni na sve i navodno već sada traže opciju kojeg napadača da dovedu ukoliko Firmino zaista napusti klub do kraja ljetnog prelaznog roka.

Engleski mediji su sve šokirali objavom da u Liverpoolu imaju rezervni plan i da će dati maksimum da dovedu Lautara Martineza iz Intera ukoliko Firmino dogovori transfer u Juventus.

Liverpool je spreman da plati oko 80 miliona eura kako bi doveo sjajnog argentinskog napadača, a ukoliko to uspiju zaista će uzdrmati fudbalski svijet.

Lautaro se povezivao s nekoliko klubova ovog ljeta, ali do transfera nije došlo jer je odbio Arsenal i Chelsea. No, interes Liverpoola je druga stvar i Mirror vjeruje da bi Argentinac to teško mogao da odbije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, i u Interu ne bi tek tako odbili ponudu Liverpoola, a pogotovo nakon što se u klub vratio Romelu Lukaku i što Simone Inzahgi na raspolaganju ima zaista veliki broj napadača.

No, transfer Lautara u Liverpool zavisi isključivo od Firmina koji u narednim danima mora donijeti odluku da li će napustiti ili ostati na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne vrijedi on 80 miliona ni u ludilu...ne bi cak ni Firmina mijenjao za njega...
4 4
axel42
Kod vas će uvjek neko sa nekakvim transferom šokirati, uzdrmati fudbalski svijet! Svaki fudbaler je prolazan. Dodje i ode, pa dolaze drugi. Što bi ko uzdrmao fudbalski svijet. Et otišao Messi, Ronaldo, Lewa, Mane a svi mislili ma nema od tog ništa! I šta bi? Ništa! Kakav ba šok, zemljotres i tako dalje? Jednostavno biznis, ništa više
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi