City ostavio Tottenham bez Lige prvaka i približio se tituli: Arsenal samo može spasiti West Ham
FOTO: EPA

Dva gola u Londonu u veoma bitnoj utakmici

City ostavio Tottenham bez Lige prvaka i približio se tituli: Arsenal samo može spasiti West Ham

Haris Zilić

Veoma važnu utakmicu engleskog Premiershipa večeras su odigrali Tottenham i Manchester City, to je bila zaostala utakmica 34. kola. Na kraju susreta slavili su gosti sa Etihada rezultatom 2:0 i došli blizu nove titule prvaka Engleske.

Susret je bio rezultatski važan u borbi za Ligu prvaka između Tottenhama i Aston Ville, ali i u borbi za titulu između Arsenala i Manchester City. Čak su i navijači Arsenala došli večeras da podrže Tottenham.

Prvo poluvrijeme je donijelo veliku borbu, tvrd fudbal i nije bilo puno prilika. Izdavajaju se dvije dobre šanse pred oba gola.

Za goste najbolju priliku propustio je Foden u 16. minuti, a za domaće Son u 34. minuti. Nije bilo promjene rezultata i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme sjajno počinje za Građane. Lijepa akcija gostiju u 51. minuti, De Bryune asistira, a Haaland pogađa za 0:1 i veliko slavlje gostiju.

U 63. minuti Romero je u jednom duelu oštro startovao na golmana Edersona, dobio je žuti karton, iako je VAR provjeravao eventualni crveni karton, Tottenham je dobro prošao u toj situaciji.

Oglasi

Nakon pomenutog duela Ortega je zamijenio Edersona iako je brazilski golman sugerisao da se osjeća dobro, ali Guardiola nije želio rizikovati na kraju se ta odluka Španca nije dopala Edersonu koju je bio ljut na klupi.

Slabi su bili pokušaji Tottenhama nakon gola Citya, nisu Građano dozvoljavali domaćinima da puno ugroze gol. Izdvajamo pokušaj Kuluševskog u 79. minuti, ostalo je 0:1.

Do kraja utakmice City je većinom kontrolisao utakmicu, ali u 88 minuti ukazala se šansa za Sona, međutim golman Ortega je sjajno odbranio njegov udarac i na kraju možemo reći intervencija možda i vrijedna titule.

Kazna za promašaj stigla je u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena. Dosuđen je penal za goste, a siguran realizator je bio Haaland za 0:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Kolo prije kraja Manchester City je lider sa 88 bodova, Arsenal je drugoplasirani sa 86 bodova i za dva gola imaju bolju gol razliku od Citya.

Oglasi

Dakle, Arsenal u posljednjem kolu za vikend mora savladati Everton na domaćem terenu i nadati se da West Ham može na Etihadu barem otkinuti bod Cityu, ali kako stvari stoje Manchester City je veoma blizu nove titule.

Tottenham je večerašnjim porazom izgubio sve šanse za plasman u Ligu prvaka, tako da pored Arsenala Manchester Citya i Liverpoola, sigurno naredne sezone u Ligu prvaka ide Aston Villa.

Tottenham će se morati zadovoljiti plasmanom u Evropa ligu, a za vikend ćemo saznati i preostala dva putnika u evropska takmičenja iz Premiershipa, možda bude odluka pala i u finalu FA Cupa, ako Manchester United ne izbori Evropu kroz prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 34. kolo, zaostala utakmica:

Tottenham - Manchester City 0:2

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Koliko moraš biti glup od 1 do navijač Arsenala, da se nadaš da će Tottenham pružiti otpor ???
0 3
Interista
Arapska pljacka, 2 metra ofside prvi go i zatim nepostojeci penal, 10a utakmica namjestena ****yju dosad.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi