Na programu brojne utakmice Kupa BiH

Tuzlaci ne pamte kad su ih kladionice smatrale favoritom kao danas

Edmir Škorić

FK Borac je u Krupi na Vrbasu sa 3:1 pobijedio domaću Krupu u utorak i tako se prvi plasirao u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, dok su ostali mečevi na programu danas (srijeda).

Prvi favorit uspješno je položio ispit i bez većih problema prošao prvu prepreku u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji, a vidjet ćemo hoće li i ostali to učiniti danas.

Ostalo je još 15 utakmica, od čega njih 12 počinje u terminu od 14 sati. U 15 sati igra se Sloga Uskoplje - Leotar, od 16 sati Modriča dočekuje Tuzla City, a derbi dana odigraće stari rivali Čelik i Sarajevo u Zenici od 18 sati.

To je svakako meč koji privlači najveću pozornost, bez obzira što su Zeničani već sezonama daleko od Premijer lige, no euforija je veća nego ikada u posljednje vrijeme i u Čeliku, koliko god bili u podređenom položaju, žele skinuti skalp Sarajlijama koji su ionako u više navrata tokom ove sezone pokazali da su ranjivi.

Međutim, činjenica je da bi prolaz Čelika bila prava senzacija s obzirom na trenutnu snagu i kvalitet igračkog kadra jedne, odnsono druge ekipe.

FK Željezničar će također imati zahtjevno gostovanje, pošto gostuje prvoligašu iz Banovića, nekadašnjem premijerligašu i učesniku evropskih takmičenja, ekipi Budućnosti. Mnogo stvari povezuje ova dva tima, ali Željo je danas apsolutni favorit iako će morati maksimalno ozbiljno da shvati rivala ako želi proći dalje. Volcanobet nudi kvotu 1.30 na pobjedu Sarajeva, a 1.44 na pobjedu Željezničara.

Aktuelni prvak Premijer lige, HŠK Zrinjski, nekoliko dana nakon velikog incidenta u Trebinju, gostuje ekipi Zvijezde 09 i naravno slovi za velikog favorita. Pobjeda Plemića se "nagrađuje" kvotom 1.39.

No, niko nije dobio ulogu favorita danas kao tuzlanska Sloboda, koja na pomoćnom terenu stadiona Koševo igra protiv Batona. Ovdje je zaista suvišno trošiti riječi o tome ko je favorit, a Tuzlaci se ne sjećaju da su ikada prije negdje gostovali s kvotom manjom nego danas. Na sajtu Volcanobet kladionice provjerite kolika je kvota na crveno-crne. 

I Široki Brijeg apsolutni je favorit danas u gostima kod Famosa, dok nešto manju ulogu favorita ima Sloga Doboj u Bihaću kod Jedinstva. Posušje gostuje niželigašu Kolini i tu je isto jasno ko bi trebao da ide dalje, bez obzira na frazu da je lopta okrugla i da je u fudbalu sve moguće.

Sastaju se još Laktaši i Igman, Radnik dočekuje Tekstilac u okršaju RS prvoligaša, dok prijedorski Rudar gostuje Slobodi u Novom Gradu.

Zanimljiv komšijski okršaj zakazan je u Gradačcu gdje Zvijezda dočekuje starog rivala iz Srebrenika, ekipu Gradine, a Velež Amara Osima ide na teško gostovanje u Tešnju ekipi TOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, Mostarci su na papiru favoriti, bliže su osmini finala, no gostovanja premijerligaša nekim ekipama iz nižih liga, naročito onih iz prvoligaškoh društva, mogu da budu pogubna...

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.