Poznato je koji strani sudija dijeli pravdu na meču Rijeka - Dinamo

Odluka HNS-a

Poznato je koji strani sudija dijeli pravdu na meču Rijeka - Dinamo

Edmir Škorić

U nedjelju od 19:30 sati igrat će se derbi 33. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Dinama.

Rijeka i Dinamo igraju jako bitnu utakmicu jer se radi o direktnom okršaju za titulu. Do kraja su još četiri kola, a trenutno Dinamo ima bod više od Rijeke koja ima priliku da pred svojim navijačima pobjedm ponovo zasjedne na vrh.

Podsjetimo, ako na kraju sezone budu imali isti broj bodova, prvak će biti Dinamo zbog boljeg međusobnog omjera.

Modrima će biti važno da ostanu neporaženi na ovom teškom gostovanju, a inače HNS je donio odluku da ove sezone u derbijima delegira strane sudije.

Tako će meč Rijeka - Dinamo u nedjelju suditi mađarski sudija Tamas Bognar (45). Radi se o iskusnom sudiji koji od 2009. godine nosi FIFA značku.

Oglasi

Ove sezone sudio je u Konferencijskoj ligi te kvalifikacije Evropske lige, a također je odradio tri utakmice u prvenstvu Saudijske Arabije te jednu u Kings Cupu. Pomoćnici su Balazs Buzas i Peter Kobor. Četvrti sudija je Bence Csonka, ulogu VAR-a imat će Istvan Vad, a AVAR-a Istvan Albert.

Ovo mu neće biti prvi kontakt s hrvatskim fudbalom budući da je sudio Hajduku i Lokomotivi. Bilima je sudio 2013. u kvalifikacijama za Evropsku ligu, kada su poraženi u Gruziji od Dile Gori sa 1:0, a Lokomotivi 2016. u remiju protiv Genka (2:2).

Za najveću utakmicu hrvatskog fudbala u ovoj sezoni brzo su planule karte.

"Rasprodano! Tek nešto više od dva sata nakon početka prodaje više nema niti jedne raspoložive ulaznice za utakmicu protiv GNK Dinamo na rasporedu u nedjelju 5. maja u 19.30 sati.

U nedjelju ćemo tražiti bodove koji nas mogu vratiti na vrh prvenstvene ljestvice, a trener Željko Sopić najavio je da je uz punu Rujevicu sve moguće napraviti. Želja mu je ostvarena, ulaznice su planule u rekordnom roku što znači da će u nedjelju svi putevi voditi na Rujevicu. Nema baš nikakve dvojbe da će ambijent biti sjajan, a huk s tribina inspiracija igračima na travnjaku za još jednu veliku nogometnu večer.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

S više od 6300 vlasnika godišnjih i polugodišnjih ulaznica, s preko 15 tisuća članova, sa sjeverom, istokom i zapadom “iza leđa“… Valovi što nose naše snove i dalje Kvarnerom plove", stoji u članku na zvaničnom sajtu hrvatskog kluba.

Inače, do kraja sezone Rijeka i Dinamo će odigrati još dva meča u finalu Kupa Hrvatske. Dinamo će biti domaćin na Maksimiru 15. maja, dok će se revanš sedam dana kasnije igrati u Rijeci.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti