Spektakl na Bilinom polju: Čelik spremno dočekuje derbi protiv Sarajeva
Zeničani sutra očekuju istinski fudbalski spektakl na Bilinom polju

Euforija u Zenici uoči duela u 1/16 finala Kupa BiH

Spektakl na Bilinom polju: Čelik spremno dočekuje derbi protiv Sarajeva

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju od 18 sati u 1/16 finala Kupa BiH dočekati starog rivala ekipu Sarajeva. Bit će ovo duel dva tima koji će se nakon tri godine ponovo sastati i odigrati međusobni duel.

Cijela javnost je upoznata sa situacijom u Čeliku zbog koje su otišli prije tri godine u najniži rang, a trenutno se takmiče u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar“, gdje imaju ambicije ove sezone da izbore ulazak u 1.ligu FBiH. Nema sumnje da se sutra očekuje spektakl, te veoma dobra posjeta u Zenici, a za ovaj duel će biti otvorene sve četiri strane stadiona, naravno sjeverna strana će biti rezervisana za gostujuće navijače.

Pred sutrašnji duel danas je održana i press konferencija na stadionu Bilino polje, a prisutnim medijima obratili su se v.d. direktora kluba Emir Ćerim, šef stručnog štaba Armin Duvnjak i kapiten Aladin Isaković.

Prvo se medijima obratio v.d. direktora kluba koji je kazao nešto više o samoj organizaciji ove utakmice.

„Veliki je interes za utakmicu, te se euforija u Zenici osjeti već nekoliko dana. Ovo je nagrada za sav ovaj rad prethodne dvije godine, za borbu za očuvanje kluba, odlaska u najniži rang, gostovanja po razno raznim livadama i šumama uz dužno poštovanje, ovo je velika nagrada za navijače koji su sačuvali klub od gašenja, pa onda do Uprave i samih igrača i stručnog štaba. Poručio bi da svi ranije uzmu ulaznice, da izbjegnemo gužvu sutra. Za ovaj duel štampali smo 2.000 ulaznica za sjevernu tribinu i gostujuće navijače, pozivam i njih da dođu i upotpune sutrašnji ambijent i spektakl na Bilinom polju. Svakako da je od nezavisnosti naše države derbi Čelika i Sarajeva sigurno u top tri derbija u cijeloj državi uvijek bio, a tako će biti i sutra“, kazao je Ćerim.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak kazao je nešto više o sutrašnjem meču

Oglasi

„Velika utakmica i veliki rival, jedna od najboljih ekipa u BiH, koju vodi vrhunski trener Feđa Dudić i moj nekadašnji suigrač i drago mi je što respektuje našu ekipu, a vjerujem da smo to i zaslužili. Igraju svoje utakmice u Zenici, gledali smo svaki meč i mogu kazati da ih nije služio rezultat iako su u većini utakmica bili bolji rival od protivnika. Želim im sve najbolje u nastavku sezone, ali tek nakon sutrašnje utakmice. Mi smo analizirali protivnika, smatram da ćemo se i mi nešto sutra pitati na terenu, vjerujem u svoje momke i mislim da je u Kup utakmici sve moguće, posebno što imamo dobru energiju i ništa nas neće pokolebati. Momci jedva čekaju da istrče sutra na teren i sigurno ćemo dati i više od maksimuma. Pokušat ćemo biti i mirne glave da ne izgorimo u prevelikoj želi, pa vidjet ćemo sutra kako će to sve izgledati. Svi igrači su na raspolaganju, pa vidjet ćemo ko će sutra biti u konkurenciji. Pozvao bih navijače da nam sutra budu dodatni vjetar u leđa, mi ćemo ostaviti posljednji atom snage da ostvarimo pozitivan rezultat“, kazao je Duvnjak.

Kapiten Aladin Isaković u dresu Čelika, ali i drugih klubova za koje je nastupao već je odigrao veliki broj ovakvih utakmica, te se nada da će sutra svi igrači biti na
visokom nivou.

„Momci su svjesni za koji grb igraju i sutra će dati i više od svojih mogućnosti, siguran sam da neće pokleknuti tek tako pred Sarajevom. Oni su veliki klub i ekipa, ali dat ćemo sve od sebe sutra. Čelik je opet broj jedan tema u Zenici, nadam se da će tako ostati i nakon sutrašnje utakmice bez obzira na rezultat. Momci rade dobar posao u klubu i Čelik raste iz dana u dan. Jedva čekamo da sutra krene utakmica i ovo je svakako prilika za mlade igrače da pokažu svoje kvalitete i da se predstave bh. javnosti u jako dobrom svijetlu, odnosno skrenu pažnju na sebe“, kazao je Isaković

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica između Čelika i Sarajeva igra se sutra od 18 sati na Bilinom polju, a direktan prijenos bit će osiguran na TV Arena sport.

Posljednju utakmicu Čelik i Sarajevo su odigrali 18.oktobra 2019.godine na stadionu Koševo, a rezultat je bio 2:0 za bordo tim. Vrijedi istaći da je u posljednjem duelu na Bilinom polju ovih timova rezultat bio 0:0, a tadašnji duel na tribine zeničkog stadiona privukao je više od 10.000 gledatelja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Naprjed RAJVOSA, a GRADU ZENICI I ČELIKU VELIKO HVALA NA DOSADAŠNJEM GOSTOPRIMSTVU. Iskreno se nadam još boljoj saradnji naših klubova. Pozdrav od uvjek vjerne BORDO ARMIJE.
13 0
CASIO
Sutra zajedno i robija i horde himnu otpjevat na pocetku u inat dusmanima. Ima da grmi!!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi