Vitor Roque pristao da ide na posudbu, već se zna za koji klub će igrati naredne sezone?

Ostaje u Španiji

Vitor Roque pristao da ide na posudbu, već se zna za koji klub će igrati naredne sezone?

Endin Čaušević

Brazilski napadač Vitor Roque stigao je zimus u Barcelonu kao veliko pojačanje, ali nije uspio da baš opravda očekivanja. Sve više se špekuliše o tome da će Roque iduću sezonu provesti na posudbi i čini se da se već zna u kojem klubu.

Ovaj 19-godišnjak oduševio je fudbalski svijet svojim igrama u brazilskom Athletico Paranenseu, a Barcelona je odlučila da izdvoji za njega čak 40 miliona eura.

Roque je za katalonski klub potpisao početkom ove godine i čini se da je to bila greška jer nije prošao pripreme s novim timom, te je Brazilac odmah "bačen u vatru".

I pored silnog truda koji pruža na treninzima i ogromne želje za dokazivanjem jasno je da stvari ne idu onako kako su se Roque, ali i čelnici Barcelone nadali.

U mečevima u kojima mu je Xavi pružao priliku nije se previše dokazao iako je na 11 mečeva u La Ligi uspio da postigne dva pogotka što nije loše s obzirom da je odigrao ukupno samo 276 minuta.

O sudbini ovog brazilskog napadača u posljednje vrijeme se uveliko priča, a posebno nakon što je saopšteno da će Xavi ostati na klupi Barcelone.

Oglasi

Xavi ne favorizuje Roquea previše, ali poručio je nedavno da je potrebno vrijeme da se Brazilac uklopi u novi tim i novu sredinu, te da je siguran da će pokazati svoj kvalitet kada za to dođe vrijeme.

Zbog toga su sve glasnije špekulacije da će Roque iduću sezonu provesti na posudbi jer ni sam igrač ne želi da "grije klupu".

Španski mediji navode da je Roque imao razgovor s čelnicima kluba koji su mu rekli da je najbolje da ide na posudbu i da on protiv toga nema ništa, te da je sam predložio da je najbolje da ostane u Španiji kako bi se što bolje adaptirao na tu sredinu.

Roque smatra da bi igranjem za klub u La Ligi lakše mogao da se dokaže i čelnicima Barcelone, a kako stvari stoje pronalazak novog tima neće biti problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već su se pojavile informacije da Roquea u svom timu želi Betis koji je i ranije sarađivao uspješno s Barcelonom kada su u pitanju posudbe, te nije tajna da ova dva kluba imaju veoma dobru saradnju.

Betis želi da dovede Roquea na jednogodišnju posudbu i ukoliko ne bude nekih značajnijih promjena i ponuda čini se da ćemo ovog 19-godišnjaka iduće sezone gledati u dresu kluba iz Seville.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kakva smjejurija od kluba.. oni vise ne znaju jesu li dosli ili posli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi