FK Sarajevo potvrdio: Čirjak mora na operaciju, ne igra protiv Čelika

Rutinski zahvat

FK Sarajevo potvrdio: Čirjak mora na operaciju, ne igra protiv Čelika

E. Ganibegović

FK Sarajevo sutra započinje nastup u Kupu Bosne i Hercegovine.

U okviru šesnaestine finala ovog takmičenja Bordo tim će gostovati na Bilinom polju kod Čelika, a ovaj meč ponio je i epitet derbija ovog kola, s obzirom na imena dvaju klubova.

Ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini u šali kažu da se radi o gradskom derbiju, s obzirom da već odavno FK Sarajevo svoje domaće utakmice igra na Bilinom polju.

Uoči ove utakmice o zdravstvenom biltenu govorio je fizioterapeut Sarajeva i potvrdio da Feđa Dudić sutra neće moći računati na Franu Čirjaka.

"Što se tiče medicinskog biltena igrača prvog tima igrača FK Sarajevo, osvrnuo bih se na igrače koji su duži period van trenažnog procesa, odnosno van takmičarske forme. To je Marin Aničić, koji je imao rupturu prednjih križnih ligamenata. On je u prvoj fazi fitnes programa, tako da je počeo raditi s fitnes trenerom.

Oglasi

Htio bih napomenuti da je Muhamed Buljubašić nakon jedne duže pauze počeo raditi s fitnes trenerom. Počeo je s pravolinijskim trčanjem. Jako smo ponosni na ono što smo uradili u kratkom periodu vezano za Muhameda.

Avdija Vršajević koji ima povredu hrskavice koljena, također je van trenažnog procesa. S Avdijom radimo intenzivno fizikalne terapije i nadamo se da ćemo u što kraćem mogućem vremenskom periodu Avdiju osposobiti da se priključi ekipi.

Što se tiče svježih povreda, Frane Čirjak je zadobio jedan nezgodan udarac u predjelu zigomatične kosti i za njega očekujemo jedan kraći odnosno rutinski operativni zahvat. Očekujemo Franeta da će se vratiti u bržem vremenskom periodu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Što se tiče Muse Muhameda, sutra s njim imamo jedan dijagnostički pregled i jednu kratku proceduru poslije koje ćemo znati kad će se vratiti Musa", rekao je.

Utakmica Čelik - Sarajevo sutra se na Bilinom polju igra s početkom od 18 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Vela havle vela kuvlete. Zadnjih par godina redovno pola tima Sarajeva povrijedeno po pola godin eili duze. Kako to nije slucaj s ostalim klubovima?
3 1
imeiime
Svi koji vode ovo Sarajevo bi trebali na operaciju...........mozga!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi