Skandirali su njegovo ime

Sigurni smo da to sam nije očekivao: Messi iznenađen prijemom u Minhenu

Edmir Škorić

Najbolji na svijetu, Lionel Messi, jutros je sa ostatkom PSG-ove momčadi stigao u Minhen, gdje će dva velikana sutra odmjeriti snage u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

PSG je u prvoj utakmici doživio poraz rezultatom 1:0, ali ima velika očekivanja sutra. Nema povrijeđenog Neymara, no tu su, zdravi i potpuno spremni, ponajbolji na svijetu - Messi i Mbappe.

Lionel Messi najcjenjeniji je nogometaš na planeti. Ujutro ovog utorka, čovjek iz Rosarija stigao je s PSG-om u Njemačku kako bi se u srijedu suočio s Bayern, a kada je službeni autobus stigao do hotela, počelo je skandiranje njegovog imena od strane domaćih.

Dok je autobus pokušavao proći ulicama Minhena, velika skupina navijača okružila je vozilo i podigla telefone kako ne bi propustila priliku uslikati ili snimiti Argentinca kojemu su pljeskali.

Navijači su navijali u ritmu "Messi, Messi, Messi" i "prvak svijeta" bez obzira na to što su neki od nogometaša koji su bili u skupini bili igrači iz Francuske, koju je Messijeva Argentina pobijedila u ludom finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iako će sutra Messi htjeti da izbaci njihov Bayern, Nijemci su bili oduševljeni njime i skandirali su mu. Valjda to najbolje govori ko je Lionel Messi. Video dočeka pogledajte OVDJE.

"Važno je doći nakon tri pobjede koje su nam dale samopouzdanje i omogućile nam da radimo s drugačijim raspoloženjem. U Minhen idemo po pobjedu. Svjesni smo težine izazova, ali smo spremni. Bit će neizvjesno kao i prva utakmica, u kojoj su odlučivali sitni detalji. Ekipa je bila dobra u posljednje vrijeme i svi se nadamo da ćemo nastaviti takmičenje", poručio je Messi pred polazak u Bavarsku.

Utakmica Bayern - PSG na programu je u srijedu od 21 sat. Bayernu nedostaju Neymar, Kimpembe i Renato Sanches, a Bavarcima Lucas Hernandez, Mazraoui, Neuer i Pavard.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oklade za taj meč možete ostaviti na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.