Prvak svijeta dao nevjerovatnu izjavu: "Oduševljen sam što je Neymar povrijeđen"
Christophe Dugarry dao kontrocerznu izjavu povodom povrede Neymara.

Šta je htio da kaže Christophe Dugarry?

Prvak svijeta dao nevjerovatnu izjavu: "Oduševljen sam što je Neymar povrijeđen"

Eldar Ganibegović

PSG je potvrio za njih jako loše vijesti. Neymar će biti odsutan do kraja sezone zbog povrede, a nevjerovatnu izjavu povodom toga dao je čovjek koji je s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. godine. 

Prije dvadesetak dana PSG je u nevjerovatnoj utakmici savladao Lille rezultatom 4:3, no mrlja na tu utakmicu je povreda koju je doživio Neymar.

Iako se isprva mislilo da će Brazilac pauzirati samo nekoliko sedmica, PSG je potvrdio kako ga neće biti do kraja sezone što je svakako veliki udarac za prvaka Francuske.

"Neymar je imao nekoliko problema s desnim skočnim zglobom posljednjih godina. Nakon posljednje povrede, 20. februara, medicinsko osoblje je preporučilo operaciju kako bi se izbjeglo pogoršanje situacije. Svi konsultovani stručnjaci potvrdili su datu presudu.

Dakle, operacija će biti narednih dana u Dohi. Očekuje se odsustvo od tri ili četiri mjeseca do njegovog povratka na kolektivni trening", objavio je PSG na službenoj stranici.

Ubrzo nakon što su zvaničnici PSG-a objavili da Neymar više neće igrati ove sezone, 31-godišnja zvijezda je objavila poruku na društvenim mrežama. Poručio je da će se vratiti još jači.

Oglasi

Christophe Dugarry, svjetski prvak sa Francuskom 1998. godine, obradovao se vijesti koju je primio Brazilac. Bivši napadač Barselone smatra da će Neymarova povreda biti dobra za Christophea Galtiera.

"Oduševljen sam zbog PSG-a što je Neymar povrijeđen. Mislim da je to nevjerovatna prilika za Christophea Galtiera. U jednom trenutku je trebao imati hrabrosti da skine Neymara, a ovo se čini kao jedino rješenje.

Ovaj tim je mnogo izbalansiraniji u modulu 5-3-2, sa tri veznjaka i Mbappeom i Messijem ispred. PSG će igrati malo niže i na kontranapade. Ova ekipa ne može imati kontrolu sa tri ispred jer kada se izgubi lopta, tri napadača se ne brane i tim je izložen velikoj opasnosti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U 4-3-3 ili 3-4-3, PSG daje previše šansi protivnicima", rekao je Christophe Dugarry.

Na kraju ostaje da vidimo kako će Galtier sve posložiti. Veliki ispit ima već sutra kada PSG gostuje na Allianz Areni kod Bayerna u revanš meču osmine finala Lige prvaka. Podsjetimo, Bayern je slavio u Parizu s 0:1 golom Comana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi