Inter i Milan u velikoj borbi za dragulja iz Osijeka kojeg zovu novim Mandžukićem!

Tvrde mediji iz Italije

Inter i Milan u velikoj borbi za dragulja iz Osijeka kojeg zovu novim Mandžukićem!

Esmer Oštraković

Mladi fudbaler Osijeka za kojeg mediji iz Italije tvrde da će biti novi Mandžukić nalazi se na meti nekoliko klubova, a najveći interes navodno su pokazali Inter i Milan.

Radi se o Antonu Matkoviću koji ima 18 godina i koji je privukao veliku pažnju najvećih evropskih klubova.

Posljednji klub koji je pokazao veliki inters za ovog mladog fudbalera je Inter, tvrde novinari La Gazzetta dello Sporta.

Ranije se Matković povezivao sa interesom Milana, Atalante, a čak i Fulham ga je pratio u proteklom periodu.

O njemu je pisao i Fabrizio Romano koji je rekao da mladi fudbaler ima jako dobre ponude Evertona i Salzburga.

Oglasi

Momak koji je dobio nadimak "novi Mandžukić" tako bi ubrzo mogao otići iz Osijeka, a ono što ga veže za pravog Mandžukića je to što su obojica iz Slavonskog Broda.

Matković je prvi profesionalni ugovor sa Osijekom potpisao u decembru 2023. godine, a ima važeći ugovor sa ovim klubom do ljeta 2026. godine.

Njegova tržišna vrijednost navodno je 400 hiljada eura, ali iz Osijeka ne bi pristali na ponudu ispod 5 miliona eura koliko su očito spremni platiti Milan i Inter.

Ukoliko se iz Osijeka odluče na prodaju svog veoma talentovanog igrača postoji šansa da bude oboren čak i rekord kada je riječ o prodaji iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Trenutno najveći izlazni transfer je onaj Mirka Marića koji je otišao u Monzu za sedam miliona eura.

Naravno razlog zašto očekuju u Osijeku da taj rekord bude oboren jeste činjenica da bi moglo doći do velike borbe za potpis ovog igrača, a to bi značilo i povećanje cijene.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi